CHP'li Ağbaba'dan Erdoğan ve Soylu'ya tepki: AKP, 'Bir ülke nasıl yönetilmez'in vücut bulmuş halidir

CHP'li Ağbaba'dan Erdoğan ve Soylu'ya tepki: AKP, 'Bir ülke nasıl yönetilmez'in vücut bulmuş halidir
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uyuşturucu ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Ağbaba, "Biri itiraf diyor, diğeri iftira... AKP 'Bir ülke nasıl yönetilmez'in vücut bulmuş halidir" dedi. 
 

Bursa'da düzenlenen Kökünü Kurutma Operasyonu sonrası konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tarihin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz. Haftada ortalama 5 bin uyuşturucu satıcısını veya imalat yapanı gözaltına alıyoruz" açıklamasını yaptı.  

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Uyuşturucu gibi bir insanlık suçu ile, polislerimize ve hükümetimize iftira atanların siyaset yapmalarının ötesinde sinsi niyetlerle hareket ettiklerinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Her kim Türkiye'yi terör örgütleriyle, uyuşturucuyla, mafyayla, küresel tefecilerle aynı fotoğrafın içine sokuyorsa; yaptığı işin adı aynı fotoğrafa sokuyorsa yaptığı işin adı 5. kol faaliyetidir" ifadelerini kullandı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı: 

"İçişleri Bakanı'nın 'Haftada ortalama 5 bin uyuşturucu satıcısını veya imalat yapanı gözaltına alıyoruz' dediği günün akşamı Cumhurbaşkanı 'Uyuşturucu iftirası kirli bir oyun' diyor.

Biri itiraf diyor, diğeri iftira... AKP 'Bir ülke nasıl yönetilmez'in vücut bulmuş halidir."  

TIKLAYIN | Cumhurbaşkanı Erdoğan: Prensip olarak temel hak ve özgürlüklerle ilgili konuları halk oylamasına götürülmesini doğru bulmuyoruz

TIKLAYIN | İçişleri Bakanı Soylu: Haftada ortalama 5 bin uyuşturucu satıcısını veya imalat yapanı gözaltına alıyoruz