CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının çalıştayı başladı: "Türkiye'nin yeni nesil bir yerel yönetime ihtiyacı var"

CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının çalıştayı başladı: "Türkiye'nin yeni nesil bir yerel yönetime ihtiyacı var"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı bugün başladı.  Ortak tarım ve mülteci politikaları geliştirmek, başta olmak üzere çeşitli konuların masaya yatırılacağı çalıştaya, CHP’den seçilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek katılıyor. 

Toplantı öncesi açıklama yapan İBB Başkanı  İmamoğlu, “Ortak süreçleri bu toplantılarda paylaşacağız. Türkiye'nin  yeni nesil bir belediyeciliğe ihtiyaç duyduğunun farkındayız. Cumhuriyetimizin demokrat kurallarının şehirlerdeki varlığını önemsiyoruz" dedi. 

İmamoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Şehirlerimizin saygı görmek istediğini, insanların ve şehrin özenle yönetilmesi gerektiğini gösteren şekilde bir yönetim biçimi göstereceğiz.  Mülteci konusu önemli. Her şehrin önemli bir sorunu haline gelmiştir.  Şu anda Türkiye'nin tarım politikası üzerine yorumlarımız olacak. Şehirler arasında üretici ve tüketiciler var bu masada. Tüketiciye gıdanın en ucuz şekilde ulaştırmanın kanallarını oluşturacağız. ”