CHP'li Gürsel Tekin: YSK, 13 seçim kurulu müdürünün görev yerini değiştirerek algı üretmeye çalışıyor

CHP'li Gürsel Tekin: YSK, 13 seçim kurulu müdürünün görev yerini değiştirerek algı üretmeye çalışıyor

T24 Haber Merkezi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, YSK'nın son aldığı, "13 seçim müdürü başka illerde görevlendirme" kararına tepki gösterdi. Tekin, "Alınan bu karar, YSK'nın 6 Mayıs'ta milli iradeye yaptığı darbenin kılıfı ve vesikasıdır" diyerek, "13 seçim kurulu müdürünün görev yeri değiştirilerek kamuoyu nezdinde bir algı üretilmeye çalışılıyor" iddiasını gündeme getirdi. 

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Başkanı Sadi Güven 31 Mart'ta yapılan İstanbul seçimiyle ilgili olarak dün  açıklamada bulundu. Güven, "İstanbul seçim müdürlüklerinde görev yapan müdürler ve diğer sorumlular hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Seçimlerdeki usulsüzlükler dikkate alınarak 13 seçim müdürü başka illere görevlendirilmiştir. Kanuna aykırı görevlendirme yapan ilçe seçim kurulu başkan ve diğer sorumlular hakkındaki suç duyurusu HSK'ya gönderilmiştir" dedi. 

TIKLAYIN: YSK Başkanı Sadi Güven'den İstanbul seçimiyle ilgili açıklama

Tekin YSK Başkanı'nın altına imza attığı kararı eleştirdi. "Alınan bu karar, YSK'nın 6 Mayıs'ta milli iradeye yaptığı darbenin kılıfı ve vesikasıdır" diyen Tekin, "13 seçim kurulu müdürünün görev yeri değiştirilerek kamuoyu nezdinde bir algı üretilmeye çalışılıyor" iddiasını öne sürdü.

"Hiçbir eksiği yok"

Tekin alınan karara dair şu görüşü dile getirdi: 

"YSK da biliyor ki 13 seçim müdürünün hiçbir eksiği, gediği yok. Çünkü yapılan seçimlerde seçim sonucunu etkileyecek en ufak bir usulsüzlük yok. Nitekim YSK Başkanı bile 6 Mayıs tarihinde alınan kararın altına imza atamadı."

YSK'nın Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) baskısına teslim olduğunu ileri süren Tekin, "YSK üyeleri tarihe sandığa darbe yapan kişiler olarak girdi. Milletimiz tüm olanları görüyor. 23 Haziran'da sandıkta gideceğiz, egemenliğin millete ait olduğunu herkese göstereceğiz" ifadesini kullandı. 

Hangi ilçelerdeki seçim müdürleri gönderildi? 

YSK'dan alınan bilgiye göre İstanbul'da görev yapan 13 seçim müdürünün görev yerleri şöyleydi;  Ataşehir, Şişli, Sarıyer, Sultangazi, Beykoz, Beşiktaş, Beylikdüzü, Çekmeköy, Esenler, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Ataşehir, Bakırköy.

Bu ilçelerin seçim müdürleri YSK'nın son kararıyla birlikte başka şehirlerde görevlendirildi.