CHP’li Özel’den Bahçeli’nin ‘yeni seçim’ açıklamasına tepki

CHP’li Özel’den Bahçeli’nin ‘yeni seçim’ açıklamasına tepki

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Yeni seçim düşünülebilir,” açıklamasına yine Bahçeli’nin sözleriyle tepki gösterdi.Özel, "Bu vicdansızlıktır. Toplum vicdanı rahattır. Bu seçimlerin kazananı Ekrem İmamoğlu’dur" diye yazdı.

Bahçeli’nin “Yeni seçim düşünülebilir” açıklamalarının ardından CHP’li Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yine Bahçeli’nin seçim gecesi yaptığı “Kazanmak için 1 fazla oy yeterlidir” ifadesini hatırlatarak tepki gösterdi.

Özel mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bahçeli, seçim gecesi Binali Yıldırım 3500 oy öndeyken 'Kazanmak için 1 fazla oy yeterlidir' dedikten 9 gün sonra Ekrem İmamoğlu 15000 oy önde bitirince 'Yeni seçim düşünülebilir' dedi. Bu vicdansızlıktır. Toplum vicdanı rahattır. Bu seçimlerin kazananı Ekrem İmamoğlu’dur.”

TIKLAYIN - Bahçeli: İstanbul'da vicdanlar rahatlamayacaksa yeni bir seçim düşünülebilir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da Yüksek Seçim Kurulu'nun bir an önce karar vermesi gerektiğini söyleyerek, kendisinden önce basın açıklamasında bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan yavuz'un da dile getirdiği İstanbul'da yeniden seçim yapılabileceği fikrine değindi. "Bütün bunlara rağmen ortada hâlâ seçimin üzerindeki akılcı yaklaşımlar Türkiye'yi kaosa, kargaşaya sürükleyecek hatalara doğru yöneliyor ise Türkiye'yi huzursuzluklara itebilecek süreklilik kazandırabilecek bu hatalardan kurtulmanın yolu gece demokrasi içerisinde aranmalıdır" diyen Bahçeli, "Demokrasi içerisinde eğer seçim sorunları toplum vicdanında huzur bulmayacak bir anlayışı içerisinde sonuçlanmışsa o vicdanı huzurlu kılabilecek yeni bir seçim de düşünülebilecek" ifadesini kullandı.