CHP, Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP, Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrike ettiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, adliye önünde açıklama yaptı. Özkoç'un açıklamaları şöyle:

"Ankara'nın Çubuk ilçesi Akkuzulu köyünde yapılan şehit töreninde öldürmek kastı ile linç girişiminde bulunulmuştur. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan bu linç girişimiyle ilgili bu konuda suçu bulunan, ihmal görülen kişiler hakkında hem CHP adına hem de CHP grubu olarak su. duyurusunda bulunuyoruz. Bu kişilerden biri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dur. Süleyman Soylu açık ve aleni bir şekilde halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği için, İçişleri Bakanı olarak görevini yapmadığı için ilgili yasa kapsamında suç işlemiştir.

Ayrıca sayın genel başkanımız şehit cenazesine giderken koruma polis memurları tarafından katılacağı bildirilmiştir. Ancak bu konuda da ihmali görülen İl Emniyet Müdürü, emniyet yetkilileri orada yeterli korumayı almayan jandarma ile ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz.

Bundan sonra herkes bilmelidir ki kim teröre alet olmuşsa kim bu suçu işlemişse kim görevi ve sorumluluğunu yerine getirmiyorsa, kin ile insanları ayırmaya çalışıyorsa CHP olarak biz bu kişilerin peşlerini adalet yoluyla peşlerini bırakmayacağız. Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı'nı sürdürmesi mümkün değildir.