CHP'den gölge kabine adımı!

CHP'den gölge kabine adımı!

T24 - CHP anamuhalefet sürecinde yeni bir uygulamaya geçiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Habertürk’e yeni yapılanma çerçevesinde gölge kabine kurulmasını da gündemlerine aldıklarını açıkladı.

Tekin, “Laf olsun diye gölge kabine kurmayacağız. Kabine üyelerini artık gölge gibi takip edeceğiz. Gölge kabine sayesinde artık mağdur veya şikâyetçi vatandaşın bir muhatabı olacak. Türkiye’de yeni birmuhalefet anlayışını hayata geçireceğiz” dedi. Sonbaharda hayata geçirilmesi beklenen gölge kabinenin başkanlığını (Başbakan) Kemal Kılıçdaroğlu yürütecek. Kabinede bürokrat ve akademisyen kökenli isimlerin ağırlıkta olması planlanıyor.

Kılcal damar modeli

Tekin’in verdiği bilgiye göre partide “kılcal damar örgütlenme modeli”ne de geçilecek. Parti okulu aktif hale getirilecek ve parti içinde yükselmenin kriteri başarı üzerine kurulu olacak. Yeni örgüt modelini en kısa zamanda hayata geçireceklerini belirten Tekin, “1992-2011 yılları arasında 15 tane kurultay yapmışız. Yani 15 tane iç savaşı geride bırakmışız. Evinizde huzur yoksa, orada iç savaş varsa size kim oy verir? Yeni örgütlenme modeliyle bütün bu sorunları geride bırakacağız” dedi.

Yeni eylem Meclis TV için

CHP yeni yasama yılında “Meclis TV’nin sesinin kısılmaması için” eylem yapmaya da hazırlanıyor. Tekin, “Şu anda vatandaşla siyasetçi arasında iletişim sağlayan sadece TRT-3 var. Onu da sansürlemek vatandaşa ve siyasetçiye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Meclis TV’nin sansürlenmemesi için her türlü eylem kararını alabiliriz” açıklaması yaptı.

İŞTE GÖLGE KABİNEDE GÖREV ALMASI BEKLENEN İSİMLER

SENCER AYATA / Açılımdan sorumlu başbakan yardımcısıBİHLUN TAMAYLIGİL / Başbakan yardımcısı ve kabine sözcüsüOKTAY EKŞİ / TRT ve AA’dan sorumlu başbakan yardımcısıFAİK ÖZTRAK / Hazine’den sorumlu başbakan yardımcısıEMİNE ÜLKER TARHAN / Adalet BakanıTURHAN TAYAN / Milli Savunma BakanıGÜLSÜN BİLGEHAN / Aile ve Sosyal Politikalar BakanıAYDIN AYAYDIN / Ekonomi BakanıAKİF HAMZAÇEBİ / Maliye BakanıOSMAN KORUTÜRK / Dışişleri BakanıERDOĞAN TOPRAK / Gençlik ve Spor BakanıHALUK KOÇ / Sağlık BakanıRIZA TÜRMEN / Avrupa Birliği BakanıUMUT ORAN / Bilim, Sanayi ve Teknoloji BakanıPROF. DR. HALUK EYİDOĞAN / Çevre ve Şehircilik BakanıMUHARREM İNCE veya NUR SERTER / Milli Eğitim BakanıGÖKHAN GÜNAYDIN / Tarım BakanıMEVLÜT ASLANOĞLU / Gümrük ve Ticaret BakanıALİ HAYDAR ÖNER / İçişleri BakanıVAHAP SEÇER / Orman ve Su BakanıTOLGA ÇANDAR / Kültür ve Turizm BakanıİHSAN KALKAVAN / Ulaştırma BakanıSÜLEYMAN ÇELEBİ / Çalışma BakanıAYKUT ERDOĞDU / Enerji Bakanı