CHP’li Purçu: Tecavüzcüleri içeren bu yasa kabul edilemez

CHP’li Purçu: Tecavüzcüleri içeren bu yasa kabul edilemez

CHP milletvekili Özcan Purçu, Romanlar arasında küçük yaşta akran evliliklerinin yaygın olduğunu eşi hapiste olduğu için mağdur olan Roman kadınlarının kendisine başvurduğunu belirtti. Ancak Purçu, yasanın cinsel istismar ve tecavüzleri kapsadığı için kabul edilemez olduğunu ifade etti.

bianet’ten Nilay Vardar’a konuşan Purçu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın önerge verildiği akşam kendisiyle arasında geçen diyaloğu şöyle anlattı:

“Adalet Bakanı beni çağırarak 'Romanların erken evliliğiyle ilgili teklif vereceğiz' dedi. Ancak çocuk istismarı, tecavüz tehlikeli bir konu dedim. Bu işin içindeyse bizi katmayın. Komisyon kurarak tüm muhalefet partileriyle geniş zamana yayalım dedim ama beş dakika sonra teklifi verdiler, ben de Meclis’ten ayrıldım.”

Purçu, geçtiğimiz mart ayında erken evliliklerin sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenlerinin araştırılması için önerge verdiğini hatırlatarak erken evlilik sorunuyla ilgili komisyon kurup, uzmanlar eşliğinde önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Purçu, “Romanlar arasında erken evlilik çok yaygın ancak sadece Romanlar arasında yok. Bu sebeple bu konuyu ekonomik, sosyal, psikolojik boyutlarıyla konunun uzmanlarıyla bir komisyonda araştırmak ve çözüm önerileri sunmak gerekiyor" dedi.