Çin'e ek tarife uygulama kararını veren Trump: Müzakereler dostane bir şekilde devam edecek

Çin'e ek tarife uygulama kararını veren Trump: Müzakereler dostane bir şekilde devam edecek

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den gelen ürünlere karşı uygulanmaya başlayan ek tarifelerin yürürlüğe girmesinin ardından, "Çin ile müzakerelerimiz dostane bir şekilde devam edecek, acele etmeye gerek yok" açıklamasında bulundu.

ABD ile Çin'den belirlenen temsilciler bir süredir yeni ticaret anlaşması üzerinde çalışıyordu. Dün Washington'da gerçekleştirilen görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından Trump ek tarifeleri yürürlüğe sokma kararı almıştı. Ayrıca geçen haftalarda Trump hükümeti, Çin'i görüşmelerde belirlenen taahhütlere uymamakla suçlamıştı. 

Trump, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada arttırılan vergilerden elde edilen gelirin direkt olarak ABD hazinesine aktarılacağını belirtti.

Trump elde edilen gelirin bir bölümü ile ABD'li çiftçilerden daha çok ürün alınıp, yoksulluk çeken ülkelere yardım olarak gönderileceğini açıkladı.

ABD Başkanı ek tarifelerin ülkeye "çok iyi bir anlaşmadan bile" daha çok para getireceğini söyledi. Trump, tarife uygulamanın bir anlaşma yapmaktan "çok daha hızlı ve kolay" olduğunu da ifade etti. 

Trump mesajına "Çin fazlasıyla yavaşlayacak, biz otomatik olarak hızlanacağız" ifadeleriyle son verdi.