Çorlu tren faciasını araştıran gazeteci Mustafa Hoş’a tazminat davası

Çorlu tren faciasını araştıran gazeteci Mustafa Hoş’a tazminat davası

25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu’daki tren faciası davasına bakan savcı Galip Yılmaz Özkurşun, faciayı başından beri yakından takip eden gazeteci Mustafa Hoş hakkında “Yargı otoritesini bilinçli bir şekilde hedef almak”tan 110 bin lira tazminat davası açtı.

16 Punto'da yer alan habere göre tazminat davası kararına tepki gösteren gazeteci Mustafa Hoş, “Çorlu tren faciası savcısı beni mahkemeye vermiş. Suç yargı otoritesini bilinçli bir şekilde hedef almak. 25 insanın hayatına mal olan ihmaller için TCDD yönetimine dava açamayan savcı 110 bin lira istiyor” dedi.

Babıali TV’deki programda hakkında açılan tazminat davasını değerlendiren Hoş, Savcı Galip Yılmaz Özkurşun’a karşı kişisel hiçbir hesabının olmadığını söyledi.

Bir cumhuriyet savcısının kişisel duygularıyla, kariyer duygularıyla davayı takip etmesinin doğru olmadığını belirten Hoş, “Bir gazeteci yargı otoritesini bilinçli bir şekilde hedef almaz/almamalı” dedi.

“Takip etmeye devam edeceğim”

Hakkında açılan davanın “Bu davayı takip etme” tehdidi olduğunun altını çizen Hoş, açılan davanın kendisini korkutmayacağını ve davayı takip etmeye devam edeceğini söyledi.

Dava hakkında

12 Eylül’de yapılan Çorlu tren faciası davasının son duruşmasında yeni bilirkişi belirlenmesine karar verilmiş, bir sonraki duruşma da 10 Aralık’a ertelenmişti.

Savcının hakkında 110 bin lira tazminat davası açtığı Mustafa Hoş, bilirkişi heyetindeki Prof. Sıddık Binboğa Yarman’ın diğer bilirkişi Mustafa Karaşahin gibi 41 kişinin yaşamını yitirdiği Pamukova tren faciasını aklayan heyette olduğunu ayrıca Yarman’ın da Karaşahin gibi TCDD ile ticari ilişkileri olduğunu ortaya çıkarmıştı.