Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan AP Başkanı'na: Papaz, aklınızı başınıza alın, parmaklarınızı kırarız!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan AP Başkanı'na: Papaz, aklınızı başınıza alın, parmaklarınızı kırarız!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut,  "Murat Sabucu ve Cumhuriyet'teki diğer gazetecilerin gözaltına alınması, Türkiye'de ifade özgürlüğüne ilişkin kırmızı çizginin bir kez daha aşılması anlamına geliyor"  ifadesini kullanan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'a yönelik "Kendini 'Türkiye’ye ayar verme konumunda yetkili gören' Papaz Schulz efendi, eğitim ve öğretimini verdiği ağırlıktan olsa gerek siyasette çok hızlı gidiyor" dedi. "Schulz efendi, başta sen olmak üzere aklınızı başııza alın" diyen Bulut, "Dedeleriniz Yunan ordusunu taşeron kılarak, bu topraklarda bebekleri süngülere geçirirken, bu millet o süngüleri de, o parmakları da kırdı" ifadesini kullandı.

Yiğit Bulut'un Star'da "Sen kimsin de kırmızı çizgi çiziyorsun!" başlığıyla yayımlanan (2 Kasım 2016) yazısı şöyle:

Kendini “Eski Türkiye’ye ayar verme konumunda sanan” daha doğrusu Türkiye’yi hala “Eski Türkiye” sanan Papaz okulu mezunu Schulz, bu seferde Türkiye’ye “kırmızı çizgi” çekmeye kalktı... 

Neymiş; Türkiye, “Papaz Schulz efendinin kırmızı çizgilerini geçmiş”...En güzel cevap Başbakan Yıldırım’dan geldi; “Bize çizgiyi ancak Millet çizer, senin çizgine de Biz bir çizgi çizeriz”...Anlama kapasitesi olana bu cümle çok bile!