Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şahitliğini yaptığı Demirören - Kalyoncu ailelerinin düğünü sırasında Çırağan Sarayı'nın önündeki caddenin trafiğe kapatılmasına tepki gösteren ve ardından Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından darp edilen avukatın gözaltına alınma görüntüleri ortaya çıktı.
Artı Gerçek'ten Can Bursalı'nın haberine göre, görüntülerde avukat Sertuğ Sürenoğlu'nun trafiğin kesilmesini kast ederek "Bir düğün için bu olur mu?" dediği görülüyor. Ardından Cumhurbaşkanlığı korumalar ve trafik polisleri Sürenoğlu'nu duvar kenarına götürüyor. Kısa süre sonra da Sürenoğlu gözaltına alınıp olay yerinden götürülüyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaparak, Sürenoğlu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu araca koşarak hakaretlerde bulunduğunu ileri sürmüştü. Ortaya çıkan görüntülerde Başsavcılığın açıklamasında ifade edilen hakaret ve araca doğru koşma eylemlerinin olmadığı görülüyor.
Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre ise Sertuğ Sürenoğlu hakkında konutu terk etmemek suretiyle adli kontrol kararı verildi. Adli kontrol kararına itiraz eden Sürenoğlu'nun itiraz sürecinde hâkim değişikliği yaşandı. Kararı vermesi gereken İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimi izne çıktı, yerine bakan 7. Sulh Ceza Hâkimi, adli kontrol kararının kaldırılması talebini reddetti. Korumalar hakkında yürütülen soruşturmada savcılık, İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedi.
İstanbul Dolmabahçe’de 13 Nisan’da yapılan Kalyoncu-Demirören ailelerinin düğününde polislere yolun neden kapatıldığını soran avukat Sertuğ Sürenoğlu, Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından araca alınarak Çırağan Sarayı’na götürülmüş ve burada 1.5 saat darp edilmişti. Zorla tutanak imzalatılan, bir gün gözaltında kaldıktan sonra İstanbul 12. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından Cumhurbaşkanına hakaret suçundan konutu terk etmeme şeklinde adli kontrol altına alınmıştı. 12. Sulh Ceza Hâkimi Hasan Basri Savaş, yapılan itiraz karşısında da kararında direnmişti.
Sürenoğlu’nun kardeşi avukat Tuğba Keskin, karara karşı itiraz etti. İtirazı bir üst mahkemede olan 1. Sulh Ceza Hâkimi Özgür Kökten bakacaktı. Pazartesi günü adliyede olmasına rağmen itirazı görüşmeyen Kökten, çarşamba günü ise aniden rapor alarak izne ayrıldı. Kararı vermesi için 7. Sulh Ceza Hâkimi Ramazan Çiçek, 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne görevlendirildi. Yargıç Çiçek, 1. Sulh Ceza Hâkimliği olarak adli kontrol kararının kaldırılması talebini reddetti. Kararın gerekçesinde, ilk kararın usul ve yasaya uygun olduğu ve kararda değişiklik yapılmasını gerektirir bir neden görülmediği belirtildi. Bu karar kesin nitelik taşıyor. Alınan bilgiye göre Yargıç Çiçek de bu karardan sonra izne ayrıldı. Bu karar sonrası dışarı çıkamayan Sürendoğlu, darp olayı ve bunun dışında göz muayenesi için hastaneye gidemiyor.
Öte yandan Sürenoğlu’nu darp eden korumalarla ilgili Memur Suçları Soruşturma Bürosu’ndaki soruşturma ise sürüyor. Başta Türkiye Barolar Birliği olmak üzere baroların yaptığı şikâyetler de bu soruşturmada birleşti. Soruşturma savcılığı, olayın görev sırasında meydana geldiğini gerekçe göstererek korumalar hakkında İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedi.