Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: Silivri'de arkadaşlarımızın 1 gün bile hapis yatmaması lazımdı

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: Silivri'de arkadaşlarımızın 1 gün bile hapis yatmaması lazımdı

 Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya, "Silivri'de arkadaşlarımızın 1 gün bile hapis yatmaması lazımdı" dedi. 

Halk TV'de Enver Aysever'in programına katılan Küçükkaya, "Gazetemizde 'yetmez ama evetçi' bir kadro gazetemizin genleriyle oynamaya çalıştı" ifadesini kullandı. 

Cumhuriyet gazetesinin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’nın, yönetim değişikliği sonucunu yaratan toplantısı yapıldı. Vakfın başkanlığına Alev Coşkun'un getirildiği toplantıda yaklaşık 2 yıldır Murat Sabuncu'nun yürüttüğü genel yayın yönetmenliği görevine de haber koordinatörü şefi Aykut Küçükkaya'nın atanmasına karar verilmişti.

Küçükkaya'nın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

-Cumhuriyet okurlarının istemediği bir gazete malesef satmıyor. -AKP iktidarındaki yolsuzlukları yazan gazeteci sıralaması yapılsa birinci sıraya ben otururum.

-Böyle bir ispiyonculuk kesinlikle yok. Cumhuriyet Gazetesi'nin içinde yaşananları 4 yıldır hiç paylaşmadık. Cumhuriyet'in yayın politikası Cumhuriyet'in 5. katında tartışılır. 12 tane üye tarafından tartışılır. 

- Cumhuriyet davası ile vakıf davası ayrı bir süreç. Bu kurumun içerisinde çalışanların büyük çoğunluğu Cumhuriyet Vakfı'nın toplantısında usulsüzlük yapıldığına inanıyor. Böyle bir ortamda yeni gelen ekibin başarılı olma şansı yoktu.

"Cumhuriyet Gazetesi'nde bir tek kişi dahi çıkarılmamıştır"

- Biz bu algı operasyonu sırasında Cumhuriyet Gazetesi'nin çalışanları olarak susmayı tercih ettik. 10 gündür hiçbir suçlamaya yanıt bile vermedim.

-Silivri'de arkadaşlarımızın 1 gün bile hapis yatmaması lazımdı. Cumhuriyet davası ile vakıf davası ayrı bir süreç

-4-5 yıllık bir tartışma sonucu ortaya çıkmış bir bildiridir. Biz arkadaşlarımızın cezaevi sürecinin, AKP iktidarı karşısında yaşadığı hukuksuzluğun tanığıyız. Fakat başka şeylerin de tanığıyız. Arkadaşlarımızın yaptığı en büyük iki hata vardır.

-Atatürk'le ilgili dikkatli yayın yaparız. Bizim kırmızı çizgimizdir. Bu önemli çizgiyi her zaman sağlamak zorundayız.