Cumhuriyet yazarı Balbay: İktidar, seçim sürecinde, 'mağduriyet ötesi' bir korku iklimine hazırlanıyor olabilir

Cumhuriyet yazarı Balbay: İktidar, seçim sürecinde, 'mağduriyet ötesi' bir korku iklimine hazırlanıyor olabilir

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aldığı mahkumiyet kararıyla ilgili olarak, "İktidar, seçim sürecinde, 'mağduriyet ötesi' bir korku iklimine hazırlanıyor olabilir" dedi.

İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı davada hapis ve siyasi yasak cezası almasını değerlendiren Balbay,  “Bu tablo 2023 seçimlerinin çok sert geçeceğini gösteriyor” dedi. Balbay, “Ankara’da iktidarın gelecek hesapları içinde son cümle şu: Savaşta hile mubahtır, seçim de bir savaştır. Cümlenin korkutucu olduğunun farkındayız ama gerçek bu!” ifadesini kullandı.

Balbay, şunları kaydetti

“Herkesin aklında Erdoğan’ın da geçmişte yargı kaynaklı mağduriyet yaşadığı, böyle bir mağduriyetin İmamoğlu’nun lehine olacağı fikri var. Ancak bizim gördüğümüz şu: İktidar, seçim sürecinde, 'mağduriyet ötesi' bir korku iklimine hazırlanıyor olabilir. Dünkü karar bizde bu duyguyu öne çıkardı. Yani öyle bir seçim ortamı olur ki mağduriyeti konuşmak seçim sonrasına kalır! Bunun neler olabileceğini dile getirmek bile istemiyoruz.”