Davutoğlu'ndan "uzaktan eğitim" kararına tepki: Barınma sorununa çare üniversiteleri kapatmak olamaz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi kararına ilişkin, "Barınma sorununa çare üniversiteleri kapatmak olamaz" dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 6 Şubat'ta 9 saat arayla meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversitelerin ve Kredi Yurtlar Kurumu’na(KYK) ait yurtların depremzedelere tahsil edileceğini ve üniversitelerde uzaktan eğitime geçileceğini açıkladı. Davutoğlu karara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.

Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Barınma sorununa çare üniversiteleri kapatmak olamaz. Acilen bu yanlış karardan dönülmeli, depremzedeler öğrenci yurtları yerine aile konaklamasına daha uygun olan kamu misafirhaneleri ve otellere yerleştirilmeli."

TIKLAYIN I CANLI BLOG | 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin 7. günü: Bölgeye aşı sevkiyatı başladı