Demokrat Parti'nin ilerici kanadından Alexandria Ocasio-Cortez, 2024'te Biden'a destek sorusunu geçiştirdi

Demokrat Parti'nin ilerici kanadından Alexandria Ocasio-Cortez, 2024'te Biden'a destek sorusunu geçiştirdi

ABD'de Demokrat Parti'nin ilerici kanadının sembol isimlerinden Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, 2024 seçimlerinde de ABD Başkanı Joe Biden’ı destekleyip desteklemeyeceği konusunda açık vermedi. Ocasio-Cortez, gelecek kasımda gerçekleşecek ara seçimlere odaklı olduğunu söyledi.

The Guardian’da yer alan habere göre, CNN’in State of the Union programına katılan Alexandria Ocasio-Cortez, 2024 seçimlerinde de Joe Biden’ı destekleyip desteklemeyeceği sorusuna “O noktaya vardığımızda o köprüyü geçeceğiz” yanıtını verdi.

Ocasio-Cortez şöyle devam etti: “Eğer Başkan’ın bir vizyonu varsa ve bu, bizim zamanı geldiğinde incelemeyi istediğimiz bir şeyse, oraya vardığımız noktada desteklemeliyiz. Bakacağız.” 

Temsilciler Meclisi üyesi Ocasio-Cortez, federal başkanlık seçiminden önce Kongre’de Demokrat çoğunluk için ara seçimlere odaklanmak gerektiğini söyledi.

Ocasio-Cortez, Demokrat Parti’nin sol kanadının öne çıkan isimlerinden biri olarak biliniyor.

Ocasio-Cortez, CNN yayınında Biden’ın şu ana kadar “iyi iş yaptığını” söyledi.

Demokrat Parti saflarında, ABD Başkanı Biden’la ilgili artan bir memnuniyetsizlik olduğu belirtiliyor. The New York Times’ın hafta sonu çıkan haberinde, memnun olmayan çok sayıda Demokrat Partili, Kongre üyesi ve seçmen olduğu belirtilmişti.

Biden, son anketlerde başkanlık sürecinin en düşük görev onayı oranlarını gördü.