Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi: Netanyahu'nun tekrar seçilmesine karşılık olarak ABD İsrail'e verdiği mali desteği kesmeli

Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi: Netanyahu'nun tekrar seçilmesine karşılık olarak ABD İsrail'e verdiği mali desteği kesmeli

T24 Dış haberler

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Alexandria Ocasio- Cortez, İsrail'de Binyamin Netanyahu'nun tekrar başbakan seçilmesine karşılık olarak "ABD'nin ülkeye yıllık olarak verdiği 3 milyar dolarlık askeri ve ekonomik desteği kesmesini" önerdi.

Yahoo News'un 'Skullduggery' podcastine konuk olan Ocasio- Cortez, "Grup toplantılarımızda bu tür fikirleri tartışıyoruz ama ben dünya çapında otoriter rejimlerin arttığını düşünüyorum. Bence Netanyahu, Trump tarzı bir insan" dedi. Ocasio- Cortez, ABD'nin İsrail'e sağladığı para desteğiyle ilgili olarak ise, "Bu kesinlikle bir ihtimal. Tartışılabilecek bir şey olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"Filistinlileri İsrail'in hak ihlallerinden korumanın birçok yolu olduğunu" söyleyen Ocasio- Cortez, Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Betty McCollum'un yasa tasarısını örnek gösterdi. McCollum'un yasa tasarısı Kongre'de onaylanırsa İsrail'in ABD'den aldığı para Batı Şeria'da Filistinli çocukların alıkonulması için kullanılamayacak.

Ocasio- Cortez'in 'Kara Günü' ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlar sosyal medyada çokça paylaşılmıştı. 29 yaşındaki Temsilciler Meclisi üyesi Gazze'deki protestolarda öldürülen 135 Filistinli ile ilgili olarak, "Bu bir katliam. Umarım meslektaşlarımda bunun aynısını söyleyebilecek ahlak vardır. Hiçbir devlet veya varlığın protestocuları vurma hakkı yoktur. Bunun bir mazereti olamaz. Filistinliler de herkes gibi kendilerine haysiyetli davranılmasını hak ediyor" yazmıştı.