Denizli'nin kadrosu Rijkaard'ı şaşırttı

Denizli'nin kadrosu Rijkaard'ı şaşırttı

Galatasaray'ın Hollandalı hocası, maç öncesinde Mustafa Denizli'nin tercihleri karşsında şaşkınlığını gizleyemedi.

Turkcell Süper Lig'in5. haftasında Beşiktaş'ı 3-0 gibi farklı bir skorla geçerek 5'te 5yapan Galatasaray'da teknik direktör Frank Rijkaard, maç öncesindeBeşiktaş'ın 11'ini gördüğünde şaşırdığını ifade etti. 

Hollandalı çalıştırcı, maçın ardından düzenlediğibasın toplantısında, rakipte beklemedikleri isimlerin maça başladığınıvurgulayarak, ''Maç kadrosu geldiğinde biraz şaşırdık, çünkü rakiptebeklemediğimiz isimler vardı. Ama böyle olmasına karşın maça çok iyibaşladık, onlar da adaptasyon dönemi geçirdiler. İlk golü biz bulduk.1-0'dan sonra kimi hatalarımız vardı, top istemedik, sorumlulukalmadık, Beşiktaş ön plana çıktı. Ama ikinci yarıya baktığımızdasorumluluk almaya başladık. İkinci yarıda iyi oynadık, toparlandık. Oyüzden oyuncularımı tekrar kutluyorum, 1-0'ı korumaktan çok Beşiktaş'ınüstüne gittiler ve 2 gol daha buldular'' diye konuştu.

Beşiktaş'ın kadrosundaki değişikliklerin nedenlerinibilemeyeceklerini belirten Rijkaard, ''O isimleri gördüğümüzde gerekliönlemleri aldık. Oyuncularımızla konuştuk, 1-0'dan sonra Ernstüzerimize daha rahat gelmeye başladı. Ama sonra toparladık'' dedi.

''Önemli olan galibiyet''

Bir basın mensubunun, ''Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak birtakımı yendiniz'' demesi üzerine Rijkaard, ''Beşiktaş'ın AvrupaŞampiyonlar Ligi'nde oynaması ayrıntı, önemli olan böyle bir derbidebizim kazanmamızdı'' diye konuştu.

Rijkaard, futbolcularının bu galibiyet için çok büyük eforsarfettiğini belirterek, ''2 hafta milli maç arası vardı, ondan sonraböyle bir galibiyet önemli. Takımımızdaki bir çok oyuncu milli maç içinülkelerine gittiler. İki hafta beraber çalışamadık. Böyle birgalibiyetten dolayı takımımı kutluyorum'' dedi.

''Şampiyon gibi oynamak gerekir''

Ligde herşeyin bitmediğini ifade eden Rijkaard, ''Daha herşey bitmişdeğil, böyle bir yorum yapmak için çok erken. İyi bir başlangıçyaptığımız doğru, ama bu biçimde sürdürmek gerekir. Şampiyon olmakiçin, antrenmanlarda ve maçlarda şampiyon gibi oynamanız gerekir'' diyekonuştu.

''Rüştü, iyi maç çıkardı'

Hollandalı teknik adam, Rüştü'nün iyi bir maç çıkardığınıbelirtirken, Leo Franco'nun da çok iyi maç çıkardığını, çok iyikurtarışlar yaparak takımını cesaretlendirdiğini söyledi.

Arda ve Elano'nun birlikte oynayabileceğini vurgulayan Rijkaard,''Elano'nun yedek olmasının en büyük nedeni, uzun bir yolculuktandönmesidir. Arda da milli takımdan döndü, hem Elano hem de Arda'dan çokmemnunum'' dedi.

''Sabri'nin sırtında mototr vardı sanki''

Rijkaard, taraftarların verdiği destekten memnun olduğunu dabelirterek, ''Yeniden bizim yanımızdaydılar, 90 dakika desteklediler.En çok haz aldığım anlar Sabri'ye bağırdıkları anlardı. Sabri, sırtınamotor takılmış gibi oynadı, 90 dakika koştu'' diye konuştu.