Depremde ailesini kaybetti: "Gördükleriniz Antigone oyunu değil; sokakta yatan annem ve anneannem, bunu yapanları asla affetmeyeceğim!"

Depremde ailesini kaybetti: "Gördükleriniz Antigone oyunu değil; sokakta yatan annem ve anneannem, bunu yapanları asla affetmeyeceğim!"

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay Antakya'da enkaz altındaki yakınlarını kurtarmak için ekiplerin 60 saat sonra geldiğini ifade eden Yusuf Unutmaz isimli vatandaş, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Anne ve anneannesinin cansız bedenlerini kendi imkanları ile çıkarttığını belirten Unutmaz, "Bu gördükleriniz oyun değil; sokakta yatan annem ve anneannem. Naaşlarına devletten kimseye el sürdürmedim, ellerimle çıkardım ellerimle gömdüm. Başında nöbet tuttum tüm gece. Anneme, aileme, memleketime bunu yapanları asla affetmeyeceğim" dedi.

"Üzgün değil, öfkeliyim"

Depremde Hatay Antakya ilçesi Fatih Caddesi’nde yıkılan binada annesini ve anneannesini kaybettiğini belirten Yusuf Unutmaz, kendi imkanları ile çıkarttığı anne ve anneannesinin cansız bedenlerinin görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşarak tepki gösterdi. 

Enkaz altında kalanlara çok geç müdahalede bulunulduğunu belirten Yusuf Unutmaz, “Bu gördükleriniz Antigone oyunu değil; sokakta yatan annem ve anneannem. Naaşlarına devletten kimseye el sürdürmedim, ellerimle çıkardım ellerimle gömdüm, başında nöbet tuttum tüm gece. Kimseyi yaklaştırmadım bile. Taziye mesajları atıyorsunuz atmayın; üzgün değil, öfkeliyim” dedi. 

"Bıçak gibi keskinim ve söz verdim anneme"

İlk seçimlerde Antakya’dan ya da İzmir’den aday olmak istediğini ve hayatını bu davaya adadığını ifade eden Yusuf Unutmaz şunları söyledi:

"Anneme, aileme, memleketime bunu yapanları asla affetmeyeceğim. Annem benim kalbimdi, merhametim, korkularım, umudum, iyi insan olma sebebimdi. Benim kalbimi kırıldı dün, taş oldum taşların arasında. Kaybetmekten korktuğum tek şeyi kaybettim. Çocukluğumu, memleketimi, ailemden onlarca kişiyi kaybettim. Artık kaybedecek hiç bir şeyim kalmadı. Bıçak gibi keskinim ve söz verdim anneme... Var gücümle süreceğim atımı o devlerin (!) üzerine... Antakya depremi yıkacak bu korku imparatorluğunu yeminim olsun annem üstüne! Eti geçti duydun mu? Bıçak kemikte! 

Belgelerini de yayınlayacağım Antakya'yı nasıl kaderine terk ettiklerini, 48 saat tek bir yetkilinin bile müdahale etmediğini, askerin polisin yağmaya nasıl göz yumduğunu, o çok sevdikleri müslüman kardeşlerimizin biz can derdindeyken nasıl yağma yaptığını hepsini belgeledim. AFAD'ın 60. saatte kazımıza el koyup sonra da gece yarısı enkazdan geçmiş olsun diyerek nasıl gittiğini, kendi imkânlarımızla getirdiğimiz iş makinalarını bile oraya geçirmek için devletin kendisiyle mücadele ettiğimizi. İletişim engeli yüzünden kaç kişinin öldüğünü... 

Sevdiklerinin parçalarını toplayanları, konuştuğu babasını 48 saat kurtaramayan kardeşimi, karısının belden yukarısını sarıp götüren adamı... Hepsini anlatacağım. Ailemin soyadı unutulmaz, benimki de artık unutmaz olacak. Bu ihmali sizin yanınıza bırakmayacağım! 

İlk seçimlerde Antakya'dan ya da İzmir'den aday olmak istiyorum. Hayatımı bu davaya adadım, benim annemi aldılar, sevdiklerimin parçalarını toplattılar. Yanlarına bırakmam. Sesimi duyun bana ulaşın."