Destici: Depremden etkilenen illerdeki seçimlerin sağlıklı şekilde yapılması ve millet iradesinin sandığa yansıması için gayret göstereceğiz

Destici: Depremden etkilenen illerdeki seçimlerin sağlıklı şekilde yapılması ve millet iradesinin sandığa yansıması için gayret göstereceğiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, depremden etkilenen illerdeki seçimlerin sağlıklı şekilde yapılması ve millet iradesinin sandığa yansıması için gayret göstereceklerini söyledi.

Destici, Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfınca, bir otelde düzenlenen "Yüzyılın Afeti Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"ndaki konuşmasında, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için takviminin başladığını anımsatarak, "Daha önce dile getirdiğimiz Hazine yardımının siyasi partiler yerine depremzedelere aktarılması yönündeki teklifimizin, depremzedeler tarafından talep olarak bize iletildiğini görüyoruz. Sağ olsunlar, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli çağrımıza destek verdiler. Konuyu gündeme taşımaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Devletin ilgili tüm kurumlarının ve üniversitelerin depremle ilgili çalışma yürüttüklerini söyleyen Destici, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından afetlerle mücadele için Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli oluşturulacağı açıklandı. İlk toplantı gerçekleştirildi. Yapılacak çalışmalarla Türkiye'nin deprem, sel, heyelan, kuraklık, maden kazası, orman yangını gibi başlıklarda öncelikli ve potansiyel risk alanları belirlenecek. Önlenmesi için ne yapılacak, olduktan sonra nasıl bir müdahale edilecek, bunlar detaylı bir şekilde belirlenecek. Kendi alanında yetkin bilim insanları, teknik kadrolar ve yabancı uzmanların desteğiyle şekillenecek bu model ışığında, şehirler depreme dayanıklı hale getirilecek."

Destici, depremden etkilenen illerdeki seçimlerin sağlıklı şekilde yapılması ve millet iradesinin sandığa yansıması için gayret göstereceklerini de dile getirdi. (AA)