Dilek Dündar'a pasaport engeli devam ediyor

Dilek Dündar'a pasaport engeli devam ediyor

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı yapılan inceleme sonucu 57 bin 191 kişinin pasaportundaki idari tahdidi kaldırdı ancak bu kişiler arasında gazeteci Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar yer almadı. Bakanlığın, "eşleri yurt dışında olan kişilerin pasaportundaki engelleri kaldırmadığı" öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı, geçen aylarda olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında alınan tedbirler neticesinde pasaportuna şerh konulan binlerce kişiyle ilgili adım atmış, pasaportuna idari tahdit uygulanan 155 bin 350 kișinin pasaportu geçerli hale getirilmişti. Böylece, İçișleri Bakanlığı'nca bugüne kadar toplam 212 bin 541 kișinin pasaportundaki "idari tahdit" kaldırılarak, pasaportları geçerli hale getirilmiş oldu.

"Rezalet"

Ancak bu idari tahdidi kaldırılan kişiler arasında Cumhuriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar yer almadı. Eşleri yurt dışında olan kişilerin pasaportlarındaki engelin kaldırılmadığı öğrenilirken Dündar, karara "Rezalet" diyerek tepki gösterdi.

Dilek Dündar'ın pasaportuna eşi hakkında açılan davalar nedeniyle tahdit konulmuştu. 

2.5 yıldır yurt dışına çıkamayan Dilek Dündar, geçen günlerde çektiği bir video ile uygulamaya tepki göstermişti:

Hakkında pasaport tahdidi (engeli) olan kişiler yeni pasaport alamıyor, elindeki pasaportu yenileyemiyor ya da yurt dışına çıkamıyor.