Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: FETÖ mensupları için İsveç bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: FETÖ mensupları için İsveç bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "FETÖ mensupları için İsveç bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor" dedi.

Çavuşoğlu, NATO'ya üyelik süreci devam eden İsveç'in Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile Ankara'da görüştü. İki bakan, daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'yla 3'lü mutabakat hakkında, "Terör iltisaklı suçluların iadesi ve terör varlıklarının dondurulması konusunda somut bir gelişme yok. FETÖ mensupları için İsveç, bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor" diye konuştu.

Çavuşoğlu. "Savunma sanayi firmalarımız (İsveç'ten) bazı ürünleri ithal etmede gerekli olumlu cevabı alamadı" değerlendirmesinde bulundu.

''O günden bu yana her iki ülke ilerleme kaydetti. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Atılan adımları da not ediyoruz. Anayasalarında değişiklik yapıyorlar, bunlar yeni yılda yürürlüğe girecek. Bu adımlar son derece olumlu'' diyen Çavuşoğlu, ''Mevkidaşımın, PKK/PYD ile mesafe açıklamaları da son derece önemliydi. Bunlar doğru yönde atılan adımlardır ancak özellikle terör iltisaklı suçluların iadesi ve terör varlıklarının dondurulması konusunda somut bir gelişme yok'' ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, ''Atılması gereken çok adımlar var. Mutabakat bunu net şekilde ortaya koyuyor. Adımların çok etkili olması gerekiyor. Somut adımları görmemiz gerekiyor. Savunma sanayi firmalarımız İsveç'ten bazı ürünleri ithal etmede gerekli olumlu cevabı alamadı'' diye konuştu.

Türkiye ve Macaristan dışında tüm NATO müttefikleri, Finlandiya ve İsveç'in katılım protokollerini meclisten geçirdi. Ankara, iki ülkenin, "aralarına terörle mesafe koymaları" konusundaki taleplerinin karşılanmaması durumunda Kuzey ülkelerinin NATO üyeliğini desteklemeyeceklerini söylemişti.