Haftaya iyi başlayan dolar/TL, 5.70’in üzerini görüp geldi

Haftaya iyi başlayan dolar/TL, 5.70’in üzerini görüp geldi

T24

Yinelenen İstanbul seçimlerinin geride bırakılması ve ABD Başkanı Donald Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da bir araya geldiği G20 zirvesinde yaptığı açıklamaların ardından haftaya iyi başlayan ve dün sert bir düşüşle 5.6275 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL, bugün yeniden 5.70’in üzerini görüp geldi. Kur şu anda (TSİ 12:52), 5.6840 seviyesinde seyrediyor.

ABD Başkanı Trump’ın G20’deki açıklamasında, selefi Barack Obama döneminde Türkiye’ye Patriot satışı yapılmamasını ‘haksızlık’ olarak nitelendirmesi ve Washington-Ankara hattındaki ’S-400 krizinde’ neredeyse Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hak veren ifadeler kullanması, uzunca bir süredir olası bir ABD-Türkiye geriliminin gölgesinde bekleyen piyasaları rahatlatmıştı. İstanbul seçimlerinin de geride kalmasıyla piyasa üzerinde baskı oluşturan iki ana etmende gevşeme yaşanmıştı.

TIKLAYIN - Trump "Türkiye'ye adil davranılmadı” demişti, Beyaz Saray’dan açıklama geldi: Endişelerini dile getirdi

TIKLAYIN - Trump: Erdoğan Suriye'deki Kürtleri haritadan silmek istiyordu, 'yapamazsın' dedim yapmadı

Bu gelişmeler üzerine geçen haftayı 5.7875 seviyesinden kapatan dolar/TL pazartesi günü sert düşüşle 5.6275 seviyesine kadar geriledi. Salı gününe 5.65 seviyesinden başlayan kur, saat 10:49 sıralarında 5.70 seviyesinin üzerini gördü.