Bundan 40 yıl önce döner yapmayı keşfeden kral,Türk mutfağını da dünyaya tanıtarak yemek dünyasının önemli bir ismiolmayı başarmıştı.Ekmek arasına çeşitli baharatlarla harmanladığı eti,geleneksel bir lezzet haline getiren Aygün, pilavla servis edilendönere farklı bir bakış açısı getirmiş, 'fast food' tarzınadönüştürmüştü.Döner kebap ilk olarak Berlin'de, 2 Mart 1971 yılında servisedilmiş ve o gün bugün adeta bir kültür olan lezzet anlayışını ortayakoymuştur.Türkiye'de 'döner' olarak bilinen döner kebap, 'döndürmek' fiilindentürüyerek bu ismi almıştır.Aygün'ün döner üzerine buluşları bununla dasınırlı değil.Yemeğe eşlik etmesi ve kolay yenebilmesi için yoğurtludöner lezzetini de keşfeden Mahmut Aygün'ün ölümü, öncelikle yaşadığıBerlin'de derin bir üzüntü yarattı.Berlin gazeteleri Aygün'ün ölümünü sayfalara böyle taşıdı: "Teşekkürler Mahmut!"