Dünya basınında bugün | "ABD, Çin ile ticaret savaşını tazeledi"

Dünya basınında bugün | "ABD, Çin ile ticaret savaşını tazeledi"

T24 Dış haberler | Metin Kaan KurtuluşABD'nin gündeminde Çin'e uygulanan ek tarifeler sonucunda iki taraf arasındaki ticaret anlaşması müzakerelerinin sona ermesi var. The Guardian, yeni geliştirilen bir tedavi yönteminin kalp krizi riskini ciddi anlamda azaltabileceğini aktardı. The i ise Britanya'da iktidar partisinin azalan bağışlardan sebep "mali krize girdiğini" yazdı. Rusya'da Zafer Günü kutlamalarında çocukların asker gibi giydirilip oyuncak silahlarla yürütülmesi tepki topladı. Orta Doğu'nun gündeminde ise ABD ile İran arasında gerilim var.

11 Mayıs 2019 tarihinde dünya basınından öne çıkan bazı manşetler şöyle...

The Guardian | Bir defa gen terapisi iğnesi olmak kalp krizi riskini ciddi anlamda düşürebilir

The Guardian gazetesine göre "gen terapisi iğnesi" olmak kalp krizi riskini azaltabilir. Habere göre tedavi genetik olarak 30-40 yaşlarında kalp krizi geçirmeye yatkın olan insanlar içi yapılıyor. Tedavi üç yıl içinde test edilip piyasaya sürülebilir.

The i | Muhafazakar Parti fon sağlama krizi: Parti genel merkez ofisinin kirasını ödemekte zorlanıyor

Britanya'da iktidarda bulunan Muhafazakar Parti'nin gelen bağışların azalması sebebiyle genel merkez binasının kirasını ödemekte zorlandığı bildirildi. The i gazetesine konuşan Muhafazakar Partili kaynaklara göre 'Tory'ler bir fon sağlama krizi yaşıyor. Başbakan Theresa May liderliğinde Brexit sürecini "sağlıklı yönetemediği için eleştirilen" Muhafazakar Parti'ye yapılan bağışlarda büyük bir düşüş yaşandığı belirtildi.

New York Times | Çin ile müzakereler anlaşmasız sona ererken ABD ticaret savaşını tazeledi

NYT, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'den gelen ürünlere ek tarife uygulayarak iki ülke arasındaki ticaret görüşmelerini bitirdiğini ve ticaret savaşını tekrar başlattığını yazdı. Gazeteye göre Trump bu sefer daha uzun bir 'ekonomik savaşa' hazır. ABD Başkanı kısa süre önce Çin lideri Xi Jinping ile bir araya geldiği zirvede "İnanılmaz bir anlaşma imzalayacağız derken", dün "Uygulanan ek tarifeler bizi çok daha güçlü yapacak" dedi. 

The Washington Post | Trump'ın tarifeleri daimi araçlar haline gelebilir

Washington Post gazetesi Trump'ın bir zamanlar "müzakerelerde koz" olarak kullandığı "ek tarifelerin" Çin ile ticaret görüşmelerinin başarısız olmasından sonra ABD ekonomisinin kalıcı bir parçası haline gelmeye başladığını belirtti.

Moscow Times | Rus çocukların Zafer Günü yürüyüşü tepki gördü

Rusya'da Kızıl Ordu'nun Nazi Almanya'sını yenmesini anmak için kutlanan 'Zafer Günü'nde bir şehirde okul öncesi çağındaki çocukların askeri kıyafet ve oyuncak silahlarla yürütülmesi ülke çapında tepki topladı. Yaklaşık 500 çocuğun bulunduğu yürüyüşü töreni düzenleyenler "vatanseverlik eğitimi" olarak tanımlarken bazı vatandaşlar "savaşa özendiriyor" diyerek tepki gösterdi.

Frankfurter Allgemeine | Rusya meselesi: Cumhuriyetçiler hâlâ Trump'ın arkasında mı?

FAZ, Trump'ın en büyük oğlunu Rusya soruşturması hakkında ifade vermek üzere Senato'ya çağıran Cumhuriyetçi Richard Burr'un bazı düşmanlar edinebileceğini, çünkü Kongre'deki Cumhuriyetçilerin hâlâ Trump'ın arkasında olduğunu yazdı. 

Al Arabiya | ABD'li komutan Hürmüz Boğazı'na uçak gemisi yollayabileceğini söyledi 

ABD'nin Orta Doğu'daki deniz güçlerini kumanda eden Jim Malloy, gerektiği takdirde uçak gemilerini Hürmüz Boğazı'na göndereceğini ifade etti.