Dünya gurmeleri, Boğaziçi Restaurant'ta buluştu

Dünya gurmeleri, Boğaziçi Restaurant'ta buluştu

T24 - Dünyanın ilk ve en büyük gurme derneği olan CHAINE des ROTISSEURS, 32 ülkeden gelen 210 üyesi ile 8-11 Eylül 2011 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen Dünya Genç Aşçı Yarışması Finali çerçevesinde İstanbul’da toplandı.Söz konusu program çerçevesinde Chaine des Rotisseurs Dünya Başkanlarının da katılımı ile ‘HOŞ GELDİNİZ’ yemeği 8 Eylül 2011 tarihi akşamı BOĞAZİÇİ BORSA RESTAURANT’da gerçekleşti ve misafirlere Türk Mutfağının en güzel örneklerinden oluşan özel bir akşam yemeği mönüsü, Türk şarapları eşliğinde sunuldu.

Son derece güzel geçen ve tüm misafirlerin çok memnun ayrıldıkları gecenin sonunda Boğaziçi Borsa Restaurant’ın mutfak ve servis ekiplerine teşekkür belgeleri ve Boğaziçi Borsa Restaurant Grubu Başkanı Rasim Özkanca’ya derneğin özel hatıra plâketi verildi.

 Dünya Yönetim Kurulu üyesi Bay Günter Albert ve Türkiye Yön.Kur üyesi Atok İlhan özel plaketi Rasim Özkanca'ya sunarken.

Rasim Özkanca ve Boğaziçi Borsa ekibi.

Atok İlhan Aşçı Başı Cansever Karakurt'a teşekkür belgesini verirken.

CHAINE DES ROTISSEURS DINNER AMICAL MENU Karşılama İkramı Nar Çiçeği ve Yeşil Elma Şerbeti

Akşam Yemeği Menüsü Siyah ve Beyaz Ekmek, Puf Pide, Erzincan Tulum Peyniri ve Akçaabat Tereyağı

 Giriş Tabağı Baby Cunda Enginarı Dolması, Zeytinyağı ve Limon Sos

Serpme Zeytinyağlılar Mini İmam Bayıldı, Közlenmiş Gönen Patlıcanından Yeşil Mercimekli Közlenmiş Sebzeli Gönen Patlıcanı Salatası, Mardin Usulü Manisa Asma Yaprağı Sarma, Zeytinyağlı

 Ara SıcaklarMini Fındık Lahmacun, Taş Fırında (Acılı veya Acısız)Mini İçli KöfteEtli Karalahana Sarma, Trabzon UsulüMini Su Böreği Peynirli ve Maydanozlu

 Ana Yemekler (küçük porsiyonlar halinde sıra ile)Yaprak Döner Kebap, Domatesli Pilav ileBorsa Usulü Dana Köfte, Ispanak Püresi Eşliğinde Kuzu Tandır „Konya“ usulü Taş Fırında Pişirilmiş, Patlıcan Beğendi Eşliğinde

 Türk Tatlı Tabağı Baklava, Fıstıklı Portakallı İrmik Tatlısı Hurmalı İncir Tatlısı “Borsa” Usulü Kazandibi

 Çay, Kahve ve Çifte Kavrulmuş Lokum