Dünyanın en güçlü kadını belli oldu

Dünyanın en güçlü kadını belli oldu
Dünyanın en güçlü kadını Merkel olurken  2009 yılı sıralamasına giren tek Türk iş kadını Güler Sabancı ise 27.sırada ABD’ninönde gelen ekonomi dergilerinden Forbes’un hazırladığı ‘Dünyanın EnGüçlü 100 Kadını’ listesinde, bu yıl da birinci değişmedi. AlmanyaBaşbakanı Merkel, son 4 yıldır olduğu gibi 2009 yılı listesinin dezirvesinde yer aldı. Merkel’i ABD’nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu FDIC Başkanı ABD’li Sheila Bair izlerken, listenin üçüncü sırasında da PepsiCo’nun CEO’su ABD’liIndra Nooyi yer aldı. Forbes’un listesinde 27’nci sıradan giren SabancıHolding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ise dünyanın en güçlükadınları arasındaki tek Türk iş kadını oldu.

Resesyondan çabuk çıkardı

Forbes dergisi tarafından her yıl hazırlanan ‘Dünyanın En Güçlü 100Kadını’ listesinin bu yıl da en tepesinde Almanya Başbakanı Merkel yeraldı. Merkel, 4 yıl arka arkaya dünyanın en güçlü kadını seçilerek debir başka başarıya imza attı. Forbes dergisi, listeyi hazırlarkenmedyanın erişebilirliği ve ekonomik etkilerini göz önündebulundurduklarını belirterek, Merkel’in Almanya’yı beklenenden dahakısa sürede resesyondan çıkarması nedeniyle 2009 yılı sıralamasındabirinciliğe layık görüldüğünü açıkladı.

70 bankaya el koydu

Merkel’i bu yıl da ABD’nin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu FDIC Başkanı ABD’liSheila Bair izledi. Dergi, Bair’in yeteneklerinin ekonomik krizortamında test edildiğine işaret ederek, geçen yıldan beri yaklaşık 70bankaya el koyan FDIC’nin başındaki Bair’in başında olduğu kurumungücünü artırmak için Washington’da büyük bir mücadele verdiğini kaydetti. ABDMerkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke ile kişisel sorunlar yaşadığıbelirtilen Bair’in medya önündeki rahat tavırlarıyla da başarılı birperformans sergilediği belirtildi. Forbes’un listesinde üçüncü sırada ise PepsiCo’nun CEO’su ABD’liIndra Nooyi yer aldı. Dergi, Nooyi yönetimindeki PepsiCo’nun 2009yılında içecek işinde düşen kârlılığını artırmaya yöneldiğine dikkatçekerek, ABD’li şirketin satın almalar yerine inovasyona (yenilik) odaklandığını ifade etti.

48 sıra birden yükseldi

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın, Forbesdergisinin listesinde, bu yıl 48 sıra yükselerek, 27’nci sırada yeraldı. Sabancı, Forbes tarafından her yıl açıklanan listede, 2008’de75’inci, 2007 ve 2006’da 65’inci sırada yer almıştı. Sabancı, derginin2009 yılı sıralamasına giren tek Türk iş kadını oldu.

Forbes: AB’yi savunuyor dayısıyla şarap üretiyor

FORBES dergisi, ‘Türkiye’nin en güçlü iş kadını olarak’ tanıttığıSabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile ilgili şuifadelere yer verdi: “2004 yılında amcası Sakıp Sabancı’nın vefatınınardından göreve gelmiştir. Ülkedeki ilk elektrik dağıtımı ihalesinikazanmış ve Kahire’de açtığı yeni fabrika ile ticari araç işinibüyütmüştür. Sabancı, Türkiye’nin AB üyeliğinin güçlü savunucusudur.1978’de topluluğun lastik üretiminin başına geçmesinin yanı sıra1996’da kurulan Sabancı Üniversitesi’nin sorumluluğunu üstlenmiştir.Ayrıca dayısıyla birlikte ‘G’ ve ‘Festival’ markaları altında üretimyapan özel bir üzüm bağı işletmektedir.”

Ürdün Kraliçesi’ni Twitter’da 600 bin kişi takip ediyor

ÜRDÜN Kraliçesi Rania, Forbes’un listesine ise 75’inci sıradangirdi. Forbes dergisi, Kraliçe Raina hakkında şu bilgilere yer verdi:“Forbes listesinde sadece ünlü ve popüler olmak yetmiyor. Aynı zamandaetkili kadınlar listede yer alıyor. Kraliçe Raina’yı Twitter’da 600 bintakipçisi var. Kraliçe Raina belki de Ortadoğu’da sözü en çok geçen veen etkili kadın. Facebook’taki sayfasında kendini ‘çok iyi bir işi olanbir anne ve eş’ olarak tanıtan Kraliçe Raina, kadın sorunlarıyla dailgilenen bir insan hakları savunucusu olarak öne çıkıyor.”