Ekonomi Bakanı: Hollanda dahil hiçbir ülke ile ekonomik ilişkilerimiz masada olmayacak

Ekonomi Bakanı: Hollanda dahil hiçbir ülke ile ekonomik ilişkilerimiz masada olmayacak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hollanda'yla yaşanan krizin ardından uygulanacak yaptırımlara ilişkin olarak, "Net olarak söylüyorum, hiçbir ülke ile Hollanda dahil olmak üzere bu süreçte ekonomi ve ticari ilişkilerimiz masada olmayacak" dedi.

DHA'nın haberine göre Bakan Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan “e-Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği" basın tanıtım toplantısına katıldı. Zeybekci toplantıda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“Ekonomik, diplomatik anlamdaki iyi ilişkiler yüzyıllardır sürüyor" diyen Zeybekci, şunları söyledi:

"Şu anda bizim Hollanda ile ilişkilerimizin temeli 400 yıl. Hemen hemen sıfır sorunla geldiğimiz bir alan. Ama diğer taraftan detaylarını gayet bildiğimiz yaşanan olumsuzluklarda, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanının özellikle bir bayan bakanının tabi olduğu o uygulamaları kabul etmek mümkün değil. 

Bunun hesabı mutlaka sorulacak. Ama bunun hesabı hukuki platformlarda sorulacak, diplomatik platformlarda sorulacak. Bakanımıza silah doğrultarak yani ekibine silah doğrultarak oradaki yapılan uygulama. Dokunulmazlığı var hiçbir şekilde dokunmazsınız, ne aracına dokunabilirsiniz ne de kendisine hiçbir şekilde 'şöyle yap' diyemezsiniz. Tüm dünyadaki diplomatik terbiyeye aykırı olan bu uygulamaları kendi mecralarında Türkiye olarak mutlaka karşılık verilecektir. Hukuki bütün haklarımız sonuna kadar kullanılacaktır. 

"Algı operasyonunu yürüten terör örgütlerinin de bizden istedikleri de bu"