Elif Çakır: CHP statükodan uzaklaşırken, AK Parti statüko atmosferine geri dönüyor

Elif Çakır: CHP statükodan uzaklaşırken, AK Parti statüko atmosferine geri dönüyor

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü yasal güvenceye alacak kanun teklifinin siyasetin gündemine oturduğunu belirterek, "İktidar cenahı büyük bir memnuniyetsizlik içerisinde “başörtüsü yasağı mı var” diyerek CHP liderinin girişimini değersizleştirme çabasına girmişken, Kemalist kesim aşırı öfkeli “ne gerek vardı” tepkisi gösteriyor. CHP liderini “bu hamle siyaseti Erdoğan’ın zeminine” çekmekle suçluyorlar!

Bana asıl şaşırtıcı gelen başka bir nokta. CHP’nin başörtüsünü güvence altına alınmasını öngören kanun teklifine en azından AK Parti içindeki başörtülü kadın siyasetçiler sahip çıkabilir, memnun kalabilirlerdi. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ifadesiyle “bu ülkenin yaralarından” olan başörtüsü sorununu sonsuza kadar kapatacak bu hamleyi siyaset üstü tutabilirlerdi" diye yazdı.

AKP'li siyasetçilerin CHP'nin geçmişine bakarak ayıplamak yerine bugünkü tabloya bakması gerektiğini kaydeden Çakır, "4 Ekim’de ne oldu TBMM’de? Nasıl bir manzara yaşandı?

CHP “kadınların kılık kıyafeti siyasetin gündeminden çıksın. Bu ülkenin yaraları artık kapansın. Çünkü her kapanan yara ile bu ülkenin insanları birleşecek, ülkemiz güçlenecek, ülkenin rekabet gücü artacak. Atılan her adım huzurlu, refah içinde büyüyen bir Türkiye demek. Gençler yarınlara umutla baksınlar” diyerek hazırladıkları özgürlükçü kanun teklifini TBMM’ye sunarken…

AK Parti basın ve ifade özgürlüğüne sansür getiren yasakçı kanun tekliflerini TBMM’ye sundu. CHP statükodan uzaklaşırken, AK Parti statüko atmosferine geri dönüyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...