En İyi Ev Dekorasyonun Püf Noktaları

En İyi Ev Dekorasyonun Püf Noktaları

Ev dekorasyonunun iyi olması; yaşam kalitesini artıran, aynı zamanda kişilerin kaliteli ve huzurlu zaman geçirmesini sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Günümüzde iç mekan dekorasyonu konusunda tercih edilebilecek birçok seçenek mevcuttur. Evlerini baştan dekore etmek isteyenlere ise işe her zaman için bir bütün olarak olaya yaklaşmaları önerilmektedir. Başarılı bir ev dekorasyonu için mobilyalar, aksesuarlar, seramik ve parke gibi zemin döşemesi, duvarlar ve aydınlatma sistemleri bir bütünlük içerisinde olmalıdır. Özellikle de duvarların ve zemin döşemesinin genel dekorasyon ruhuna uygun bir duruş sergilemesi önemli bir ayrıntıdır.

Ev Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ev dekorasyonun başarılı sonuç verebilmesi için mutlaka bazı noktalara dikkat edilmelidir. Ev dekorasyonun da kullanılan eşyaların, aksesuarların ve mobilyaların birbirleri ile uyumlu olmasının yanı sıra, dekorasyonda kullanılan renklerin ve tarzın da uyum yakalaması gereklidir. Genel olarak ev dekorasyonu konusunda ise şu ayrıntılara dikkat edilmesi gerekmektedir;

  • Uygulama yapılacak alanın genel dekorasyon tarzına karar verilmelidir.
  • Duvarlara ve zemine dekoratif açıdan hakim olması istenilen renge göre uygulama yapılmalıdır.
  • Kullanılacak olan mobilyaların uyumuna özen gösterilmelidir.
  • Mekânın genel atmosferini tamamlayan aksesuarlar tercih edilmelidir.
  • Doğru aydınlatma ürünleri kullanılarak mekânın dekorasyonu tamamlanmalıdır.

Ev Dekorasyonunda Tarz Seçimi

Ev dekorasyonunda her daim kişilerin kendi zevklerine ve yaşam standartlarına göre seçimler yapması önemlidir. Bu doğrultuda dekorasyon stili seçimi için Akdeniz, klasik, modern, bohem, endüstriyel, minimalist, rustik ve İskandinav tarzları kullanılabilmektedir. Aynı zamanda kişilerin evlerinde konforlu bir ortam yaratmaları için bu tarzlar dahilinde genel havaya uygun olacak şekilde bazı aksesuarlara da yer verilmesi önerilmektedir.

Alanın Atmosferine Uygun Duvar ve Zemin Rengi Seçimi

Ev dekorasyonu yapmanın püf noktalarından birisi de alana uygun doğru duvar ve zemin rengi seçimidir. Bu noktada salon ve yatak odası gibi alanlarda duvarlar boyanacaksa renge, duvar kağıdı ile kaplanacaksa desene doğru karar verilmelidir. Mutfak, banyo ve balkon gibi alanlarda ise evin geri kalanı ile bir bütünlük yaratacak fayans modelleri tercih edilmelidir. 

Ev Dekorasyonunda Mobilya Seçimi

Ev dekorasyonuna çarpıcı bir şıklık ve göz alıcı bir duruş katan mobilyaların seçimine özen gösterilmelidir. Mobilya grubunun seçimi ise evin büyüklüğüne ve kullanılacak olan dekorasyon stilinin gerekliliklerine uygun olmalıdır. Mobilyaların renklerinin ise duvar ve zemin renk tonlarına uyum sağlaması gerekmektedir. Küçük evlerde büyük mobilyaların seçimi mekânın boğucu olmasına yol açacaktır. Bu nedenle seçilecek olan oturma gruplarının ve diğer mobilyaların evin alanına uygun olacak şekilde tercih edilmesi gerekmektedir.

Ev Dekorasyonunda Aksesuar Seçimi

Evlerin düzenlenmesinde duvar, zemin ve mobilya grupları kadar, seçilecek olan aksesuarların seçimi de genel dekorasyon stili ile bir ahenk yaratmalıdır. Ev dekorasyonunda aksesuar seçiminin doğru yapılması, evin genel havasını doğrudan etkileyen önemli bir ayrıntıdır. Evlerin lüks ve şık bir duruş sergilemesi için özellikle duvar aksesuarları olarak kanvas tablolar, raf sistemleri ya da led aydınlatmalı aksesuarlar en iyi seçenekler arasında yer almaktadır.

Ev Dekorasyonunda Aydınlatma Seçimi

Ev dekorasyonun kendini en iyi şekilde göstermesi ve tüm bu çabanın boşa gitmemesi için doğru aydınlatmalar kullanılmalıdır. Dekoratif aydınlatma ürünleri, günümüzde sınırsız model alternatifi ile kullanıcıların beğenisine sunulmaktadır. Ev dekorasyonunda en çok tercih edilen ve trend olan ürünler ise led ışıklı olan aydınlatma sistemleri, rustik ve doğal ahşaptan yapılmış olan avizelerdir.