Enerji Bakanı: Dün Amerika altyapılı siber saldırı yapıldı

Enerji Bakanı: Dün Amerika altyapılı siber saldırı yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak İstanbul'da yaşanan kesintilerle ilgili olarak, "En son dün Amerika alt yapılı siber bir atak gerçekleşti. Biz bunları püskürterek süreçleri yürütüyoruz. Bir çok açıdan tedbirli olmak zorundayız. Yaşadığımız normal bir elektrik kesinti değil. 70'li yıllardan bugüne yapılan hattın tamamı tarihte ilk defa koptu. Doğal afet noktasında baktığınızda 70 km'yi geçen rüzgar hızında, ciddi bir tahribat oldu. " dedi.

Albayrak, "Gaz ve petrolde son aylarda maliyet artış oldu. İç piyasada dövizde yaşanan artışla birlikte satışlarını TL ile yapan kurumlarda ciddi maliyet artışı oluştu. Bu artışa rağmen 2017'de ne elektrik ne de gazda bir zam öngörmüyoruz" ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, A Haber kanalında canlı yayında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

"Amerika altyapılı siber saldırı yapıldı"

Yıkılan hatların 4 tanesinin tamiratı tamamlandığın belirten Albayrak'ın açıklamaları şöyle:

"7 ana birimden 4'ü devreye girdi. İlk hattı devreye aldıktan sonra tüm İstanbul'da meskenlerdeki elektrik kesintilerini durdurduk. İletim alt yapısı bugün yarın oluşabilecek duruma göre tedbirler almalıyız. Bunun siber tarafı da var. 30 Aralık itibariyle aldığımız ciddi bir ihbar sonrasında tedbirlerimiz aldık. En son dün Amerika alt yapılı siber bir atak gerçekleşti. Biz bunları püskürterek süreçleri yürütüyoruz. Bir çok açıdan tedbirli olmak zorundayız. Bu çerçevede bakıldığında, enerji arzı noktasında ciddi bir risk yok. Enerji alt yapıları konusunda 2016'yı çok iyi kapattık. Tüm denetimleri sıkı bir şekilde yapıyoruz.