Erdoğan: Bir avuç marjinalden ayar yemek en fazla CHP seçmenine dokunuyor

Erdoğan: Bir avuç marjinalden ayar yemek en fazla CHP seçmenine dokunuyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere dört gün kala mitinglerine devam ediyor. Bugün (27 Mart 2019) ikinci mitingini Bolu'da gerçekleştiren Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kez daha yüklendi. "Temelli'nin küstahlıklarını sineye çeken, bölücülere boyun büken birici CHP'yi temsile demez. Bu tehdit dili en fazla CHP'ye gönül vermiş kişileri rencide ediyor" diyen Erdoğan, "İstanbul'un izbe yerlerine sıkışmış bir avuç marjinalden ayar yemek en fazla CHP seçmenine dokunuyor. Bizim gibi onlar da CHP'nin yaşadığı kimlik bunalımını tasvip etmiyorlar" diye konuştu.

"Biz laf üstüne laf koymakla övünmedik, taş üstüne taş koymakla övündük" diyen Erdoğan, "Biz bu makamlarda kendi istikbalimiz için değil Türkiye'nin parlak geleceğini inşa etmek için varız" ifadesini kullandı.

Bolu'da halka hitap eden Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Kardeşlerim biz Türkiye'ye sevdalı bir kadroyuz. Kardeşlerim biz bu vatana, bu topraklar üzerinde yaşayan her bir vatandaşa aşık bir partiyiz. Kibirle gelen, burnu havada gelen Ak Parti kapısı içinden giremez. Yanlışlıkla girerse de biz onu içeride tutmayız. Hakkın rızası için hakka hizmet kapısıdır bizim kapımız. Hep söylüyorum, bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyoruz, biz bu makamlarda kendi istikbalimiz için değil Türkiye'nin parlak geleceğini inşa etmek için varız. Biz ecdadın bedel ödeyerek bizlere emanet ettiği bu vatanı evlatlarımıza daha güçlü teslim etmek için koşturuyoruz. Sizlerin desteğiyle tam 40 yıldır siyasetin içerisindeyiz. Bolu bizim gayretimizden, samimiyetimizden asla şüphe duymaz. Biliyorum. Bugüne kadar sizlerin emanetine heval getirmedik, insanımıza asla tepeden bakmadık. Her kim bizi anlamak istiyorsa son 17 yılımıza baksın, bizi Bolu'ya sorsun, hemen yanı başımızdaki Bolu Tüneli'ne baksın. Her ne kadar Bay Kemal bakmıyorsa da Bolu Tüneli'ne baksınlar. Ah Bay Kemal ah senin daha çok ders alman lazım. Biz laf üstüne laf koymakla övünmedik, taş üstüne taş koymakla övündük. Hele hele yalan söylemek Bay Kemal için çok kolaydır. Zor olan meydanda ne söylediysen seçimden sonra onu unutmamaktır. Kardeşlerim seçimlerde bol keseden dağıtanların sonra ne hallere düştüğünün, milletine nasıl mahcup olduğunu biliyoruz. Geçenlerde CHP'nin Burdur belediye başkanı bunu kabullendi; 'Seçimlerde atıp tuttuk ama hiçbirini yapamadık' dedi.

"Bu adamdan hiçbir yere yar olmaz"

"Kaset operasyonuyla oturduğu CHP'nin koltuğundan 9 seçim kaybetmesine rağmen kalkmadı. Yüzde 40 alamazsam kalkarım dediği halde kalkmadı. Meclis kürsüsünden salladığı bütün belgeler yanlış çıktı ama yüzü kızarmadı. Man Adaları'nı hatırlayın, davayı açtım, şu anda 2,5 milyona mahkum aldı. Şimdi İstinaf'ta. Parayı alınca Mehmetcik Vakfı'na hibe edeceğim. Çünkü bu adamdan hiçbir yere yar olmaz.

"Daha üç hafta önce 'YPG bize saldırmaz' dedi, 15 Temmuz destanına kara çalı lana bu zata ne denir.

"Kardeşlerim Ziya Paşa'nın bir sözü var; Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. 17 yıldır ne yaptın diyor, Türkiye'yi konuşmuyorum Bay Kemal sadece Bolu'yu gösteriyorum. Eline diline dursun Bay Kemal. Bakın Eserlerle konuşuyorum. Atatürk'ün partisini 9 yıl içinde tanınmaz hale getiren bu kişinin ne partiye ne de benim ülkeme bir fayda gelmez. 95 yıllık CHP'yi 9 senede Kandil'in, Pensilvanya'nın kuklası yapan bir genel başkandan kendi seçmenine de fayda gelmez. O sebeple onların Bolu'daki adaylarından da Bolu'ya yarar gelmez.

"Bir avuç marjinalden ayar yemek..."

"Bay Kemal de onunla beraber takılabilir. Çok da fakrı yok zaten. Beraber takılıyorlar. Temelli'nin küstahlıklarını sineye çeken, bölücülere boyun büken birici CHP'yi temsile demez. Bu tehdit dili en fazla CHP'ye gönül vermiş kişileri rencide ediyor. İstanbul'un izbe yerlerine sıkışmış bir avuç marjinalden ayar yemek en fazla CHP seçmenine dokunuyor. Bizim gibi onlar da CHP'nin yaşadığı kimlik bunalımını tasvip etmiyorlar.

"Sizlerin de bildiği gibi kanadının biri kırık olan kuş uçmaz. Belediye hizmetlerinin nasıl olduğunu nasıl kısa sürede mesafe alındığını biliyorum. Yerel yönetimle hükümetin aynı ufka bakması çok önemli. Maalesef bu uyum olmadığı zaman hükümet olarak attığımız adımlar da olmaz. Dayanışma içinde olmayan bir yerel yönetim olmazsa olmaz.

"Belediye terör örgütleriyle el ele verip şehri yakıyor, yıkıyor. Kayyumları niye getirdik. Doğu ve Güneydoğu tamamen değişti. Bu ahengin bozulmasına müsaade etmemeliyiz. Bunun için sizlerden belediye başkan adaylarımıza sahip çıkmanızı istiyorum.