Erdoğan, CHP'li Kaftancıoğlu'nun tweetlerini suçladı: Ey Kemal, muhalefet terör örgütü mensuplarını göreve getirmek değildir!

Erdoğan, CHP'li Kaftancıoğlu'nun tweetlerini suçladı: Ey Kemal, muhalefet terör örgütü mensuplarını göreve getirmek değildir!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu'nun kendisine ait olduğu belirlenen Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımlarını salondaki ekrana yansıtarak tepki gösterdi. "Ey Kemal" diye seslendiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Terör örgütü mensuplarını göreve getirmeyi muhalefet sanan zihniyet CHP'yi esir almıştır. Muhalefet, terör örgütü mensuplarını göreve getirmek değildir. Bu ihanetleri kabul etmeyen nice insanlar olduğunu da inanıyorum. Onlara özellikle sesleniyorum" dedi.

Canan Kaftancıoğlu'nun eşi Naki Kaftancıoğlu'nun "7 dakika önce bu tabakta 1/4" ifadesine yer verdiği tweeti de hatırlatan Erdoğan, "Hıza bak hıza" tepkisini gösterdi. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Her şey bir tarafa da Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu parti ne hale geldi. Ermeni Soykırımı diyerek tarihimizi ve milletimizi aşağılıyor. Devlet katil değil, seri katil diyerek ölen polislerin suçunu devlete atıyo. Gezi Parkı olaylarında, yüzünde maske, elinde taşla çekilen resim ona ait değilse nerede durduğunu belli etmiştir. Ananı da al, haydi Taksim'e diyerek provokasyonların her yerinde bu kişinin olduğu görülmektedir."