Erdoğan: Çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız

Erdoğan: Çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün başlayan eğitim-öğretim yılı dolayısıyla Kabataş Lisesi’nde yaptığı konuşmada bazı kişilerin ders kitaplarının ücretsiz dağıtımını provoke ettiklerini söylerken "Geldiler, 'Basmıyoruz' dediler. Çok şükür bu sorunu da hallettik” dedi. AKP iktidarında 16 yılda 14 kez değişen eğitim sistemi hakkında konuşan Erdoğan, "Eğitim-öğretim meselesinde böyle gelmiş böyle gider kolaycılığına katılmadık” dedi. Erdoğan, öğrencilerin fiziken sınıfta bulunmasına rağmen ruhen bulunmadığına da dikkat çekerken "Çok ciddi bir uluslararası kuşatma altındayız" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- İleride tek tek bakacağım. Konuşma yaptığım günden sonra (Kabataş Lisesi’nden) mezun olanlar arasında bakanlar, milletvekilleri, cumhurbaşkanları var mı diye arayacağım.

- Eğitim öğretimi bütünleştirmek suretiyle geleceğe yürüyeceğiz. Teoriyle pratiği birleştirmeliyiz. Tek tipçi, yasakçı, öğrencinin tekamülü yerine formatlanmasını esas alan eski eğitim öğretim mantalitesini bir daha geri gelmemek üzere rafa kaldırdık.