Erdoğan: Ne yazık ki bir sebeple yılın 4. çeyreğinde bir eksi büyüme oldu

Erdoğan: Ne yazık ki bir sebeple yılın 4. çeyreğinde bir eksi büyüme oldu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dördüncü çeyrekte yüzde 3 küçülerek yüzde 2,6 olarak gerçekleşen büyüme rakamlarına ilişkin olarak, "Devamlılığı, bu istikrarı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz" dedi. Erdoğan devamında, "Tabii bir sebeple yılın 4. çeyreğinde ne yazık ki bir eksi büyüme oldu ama ortalama 2,6" diye konuştu.

TIKLAYIN - Dördüncü çeyrekte yüzde 3 küçülen ekonomi 2018 yılının tamamında yüzde 2,6 büyüdü; 2018 büyüme rakamlarına ekonomistler ne dedi?

Erdoğan, Küçükçekmece'deki konuşmasının ardından Avcılar'a geçti. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, ""Avcılar maalesef CHP'li belediyeler elinde çok zaman kaybetti" diyerek halka seslendi.

Erdoğan'ın Küçükçekmece'deki konuşmasından satır başları şöyle:

"Geçtiğimiz Ağustos’ta döviz, faiz, enflasyon şer üçgeninde bir saldırıya maruz kaldık. Bu saldırıyı da aldığımız tedbirlerle kısa sürede boşa çıkardık. Bu sebeple yılın dördüncü çeyreğinde ne yazık ki bir eksi büyüme oldu ama ortalama 2,6.

"Türkiye'ye ne siyasette ne ekonomide ne de savunmada diz çöktüremiyorlar. Ezanımıza da ekonomimize de saldırsalar bu millete diz çöktüremeyecekler. 

Erdoğan'ın Avcılar'daki konuşmasından satır başlar şöyle:

"Biz bu şehir için 40 yıldır gece gündüz çalıştık. İnşallah bu şehirde doğmak da, yaşamak da, ölmek de mutluluk sebebidir.

"Avcılar maalesef CHP'li belediyeler elinde çok zaman kaybetti. Ankara'da Cumhurbaşkanınız olarak ben var mıyım? 4,5 yıl iş başında mıyım? İnşallah Avcılar'da da birlikte olacağız. Avcılar büyükşehirde Binali Yıldırım, ilçemizde İbrahim Ulusoy Beye sahip çıkıyor muyuz? İlçemizin de metro hattı olan Mahmutbey, Esenyurt hattın çalışmaları sürüyor. Ambarlı ileri biyolojik su arıtma tesisi denizimizin temiz kalmasını sağlıyor.