Erdoğan: Dolar molar bizim yollarımızı kesemez

Erdoğan: Dolar molar bizim yollarımızı kesemez

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında rekor düzeyde değer kaybetmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz" dedi.  Bayburt'taki Ulu Cami'de kıldığı cuma namazı sonrası caminin mikrofonundan cemaate seslenen Cumhurbaşkanı, 'ekonomik savaş'ta olunduğu yönündeki açıklamalarını yineledi. 

Erdoğan, daha sonra düzenlediği mitingde kimsenin endişe etmemesi gerektiğini söylerken "Dolar molar bizim yollarımızı kesmez” dedi. Yastık altındaki dolar, euro ve altınların bozdurulması tavsiyesinde bulunan Erdoğan, "Kimsenin gözü kur tablosunda, faiz tablosunda olmasın” ifadesini kullandı. 

Erdoğan, Türkiye’nin ‘İran’dan Rusya’ya, Çin’den bazı Avrupa ülkelerine kadar farklı alternatifler için yol kat etmiş durumda olduğunu’ söylerken "Bir gün, iki gün sıkıntımız olabilir, bunların hepsi aşılır” ifadesini kullandı.

TIKLAYIN - Erdoğan konuştu; dolar yeniden 6 lirayı gördü

"Hemen çıktık Bayburt'a geldik..."

Erdoğan, daha sonra Bayburt Cumhuriyet Caddesi'nde yaptığı konuşmada kullandığı ifadelerden bir özet şöyle:

Kalbimiz Bayburt'ta kaldı. İlk fırsatta hemen çıktık Bayburt'a geldik. Hem kucaklaşalım, hem de teşekkür edelim istedik. Bayburt, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsıma verdiği yüzde 82,1 oranındaki destekle yine ilk sırada yer aldı. Bayburt bambaşka... Şahsıma gösterdiğini güven için her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

Yarın Ordu'dayım. Hem çalışmaları yerinde inceleyecek hem de vatandaşlarımıza bizzat geçmiş olsun diyeceğim. 

"Dolar molar bizim yollarımızı kesemez"

Dolar molar bizim yollarımızı kesmez. Hiç endişe etmeyin, buradan yine söylüyorum. Yastığının altında doları, eurosu, altını olan varsa bunu gitsin Türk Lirası ile bankalarımıza bozdursun. Bu bir milli, yerli mücadelededir. Bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere benim milletimin cevabı olacaktır. Bugün için değil de ne zaman? Yerli paramızla bunlara cevabı verelim.