Erdoğan: Kullanılmayan her oy ülkenin ve milletin başına çorap örmek isteyenlerin ekmeğine sürülmüş bir yağ gibidir

Erdoğan: Kullanılmayan her oy ülkenin ve milletin başına çorap örmek isteyenlerin ekmeğine sürülmüş bir yağ gibidir

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimler dört gün kala mitinglerine devam ediyor. Düzce'de halka hitap eden Erdoğan, vatandaşlara sandığa gitme çağrısında bulunarak, "Kullanılmayan her oy ülkenin ve milletin başına çorap örmek isteyenlerin ekmeğine sürülmüş bir yağ gibidir. Kızgınlık, küskünlük ders verme hissiyatı başka şeydir, sandıkta milli iradeye sahip çıkmak başka şeydir" dedi.

"İnsanın olduğu her yerde hata da vardır, eksik de vardır, noksan da vardır. Önemli olan bunları düzeltme iradesidir" diyen Erdoğan, 16 Nisan Referandumu'nu hatırlatarak, "partimizin genel başkanlığına yeniden geldiğimizde bu amaçla teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde epey bir çalışma yürütmüştük. Seçim kampanyası sürecinde gördüğüm kadarıyla bu çalışmayı, önümüzdeki dönemde de devam ettirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan, "Ülkeye hizmet etmek için kendisine tahsis edilen imkânları çarçur edenlerin bizim dünyamızda yeri asla olamaz" sözleriyle Ak Parti'den başka partilere geçen AKP'lilere tepki gösterdi. Erdoğan, "Bizden aday olamayanların hiç olmayacak partilerden aday olup karşımıza çıktıklarını görüyorum. Van’da Adıyaman’da bunları gördüm. Tabii ki acıdım niye bir taraftan dava diyeceksin öbür taraftan da kalkıp hiç olmayacak bir siyasi partiden aday olacaksın. Sırf AKP'de aday olamadın diye başka yere gitmişsen bunun adı şehrine hizmet davası değil nefsine hizmet çabasıdır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Kullanılmayan her oy ülkenin ve milletin başına çorap örmek isteyenlerin ekmeğine sürülmüş bir yağ gibidir"

"Pazar günü Düzce'deki ve diğer illerdeki tüm vatandaşlarımı mutlaka sandığa gitmeye davet ediyorum. Seçim sonuçlar toplam seçmen sayısına göre değil sandığa gidip oy kullananların tercihine göre belirleniyor. Pazar günü sandığa gitmeyen her vatandaşımız, kendi iradesini oraya gidip oyunu kullananların insafına terk ettiğini bilmelidir. Çünkü seçim sonuçları toplam seçmen sayısına göre değil oyunu kullananların tercihlerinin sonucuyla ortaya çıkar. Kullanılmayan her oy ülkenin ve milletin başına çorap örmek isteyenlerin ekmeğine sürülmüş bir yağ gibidir. Kızgınlık, küskünlük ders verme hissiyatı başka şeydir, sandıkta milli iradeye sahip çıkmak başka şeydir. 

"İnsanın olduğu her yerde hata da vardır, eksik de vardır"

"Hep söylediğim gibi bizim gayemiz tıpkı Tapduk Emre’nin dergahından içeriye eğri odun sokmayan Yunus Emre gibi Ak Parti kapısından yanlış izin girmesine engel olmaktır. Bunu yapacağız. İnsanın olduğu her yerde hata da vardır, eksik de vardır, noksan da vardır. Önemli olan bunları düzeltme iradesidir. Biz, bu kararlılığa sahip olduğumuzu söylüyoruz. Hatırlarsanız, 16 Nisan halk oylamasının ardından partimizin genel başkanlığına yeniden geldiğimizde bu amaçla teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde epey bir çalışma yürütmüştük. Seçim kampanyası sürecinde gördüğüm kadarıyla bu çalışmayı, önümüzdeki dönemde de devam ettirmemiz gerekiyor.

"Ölümüne kadar aday mı olacaksın?"

Düzce’den ülkemizin tüm şehirlerindeki vatandaşlarıma söz veriyorum millete ve ülkeye hizmet etmek için kendisine tahsis edilen imkânları çarçur edenlerin bizim dünyamızda yeri asla olamaz. Bunun hesabını mutlaka verecektir. Saygısızlık eden, kibirli davranan herkes bizi de defterinden silmiş demektir. Ve yollarını da ayırmış demektir. Böyle bir yanlışa bir AK Partili asla düşemez. Kim olursa olsun milletimizin gönlünü kıran bizim gönlümüzü kırmış demektir. Bunun hesabını mutlaka verecektir. Milletimize saygısız davranan herkes bizi de defterinden silmiş demektir. Böyle bir yanlışa diğer partinin adayları düşebilir ama bir AK Partili asla böyle bir yanlışa düşemez. Bizden aday olamayanların hiç olmayacak partilerden aday olup karşımıza çıktıklarını görüyorum. Van’da Adıyaman’da bunları gördüm. Tabii ki acıdım niye bir taraftan dava diyeceksin öbür taraftan da kalkıp hiç olmayacak bir siyasi partiden aday olacaksın. Sırf AKP'de aday olamadın diye başka yere gitmişsen bunun adı şehrine hizmet davası değil nefsine hizmet çabasıdır. Nefsinin peşinden gidenlerle bizim işimiz yok. Seni aday yaparken her şey güzeldi. Ölümüne kadar aday mı olacaksın?

"Buradan HDP'ye mama çıkmaz"

"Buradan HDP'ye mama çıkmaz.

"Eğer bu Kürdistan'ı çok seviyorsa anlaşılan o Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var defol git, orada ne yaparsan yap. Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz. Kim olduğuna, hangi partiden olduğuna, fikrine, zikrine bakmaksızın peşinen karşımızdakileri destekleyeceklerini söylüyorlar. Şu veya bu sebeple sandığa gitmemek ülkeye ve millete zarar vermektir. Hiçbir vatandaşımın böyle bir vebali altına gireceğini düşünmüyorum. Sandık namustur, bu uğurda nice fedakarlıklar verilmiştir. Sandıkta oyunu kullanan herkesten bunu siyasete en iyi şekilde yansımasını takip etmesini istiyorum

"Kılavuzu karga olanın nokta nokta"

"Hani CHP'ninm başındaki zat, '17 yıldır ne yaptınız?' diye soruyor ya, şimdi size bir görüntü izletmek istiyorum. (Erdoğan, 17 yılda Düzce'de yapılan hizmetleri izlettirdi.) Kılavuzu karga olanın nokta nokta; anladınız değil mi dediğimi. Biz hamdolsun Türkiye’ye her alanda çok önemli yatırımlar yaptık. Toplamda 11 katrilyon Düzce’ye yatırım yaptık. İnsanın olduğu yerde yatırım noktalanmaz.