Erdoğan, 'hadsiz' demişti; Tunç Soyer'den Atatürk paylaşımı

Erdoğan, 'hadsiz' demişti; Tunç Soyer'den Atatürk paylaşımı

9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 100 yıl dönümü etkinliklerinde söylediği sözler nedeniyle hedef haline getirilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter hesabından Atatürk fotoğrafı paylaştı. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinliklerindeki açıklamaları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i hedef aldı. Erdoğan, "Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın be hadsiz; bunun babası da aynıydı" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine doğrudan yanıt vermeyen Tunç Soyer, Twitter'dan Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafı paylaştı.

Soyer'in paylaşımı binlerce beğeni aldı.

TIKLAYIN | Erdoğan Tunç Soyer'i hedef aldı: Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın be hadsiz; bunun babası da aynıydı

Soyer 9 Eylül konuşmasında şunları söylemişti:

"100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti. Yine o sabah tam da bu bulunduğumuz noktada, kordon boyundan göğü yırtan bir ses yükseldi."

TIKLAYIN | Erdoğan, gençlere seslendi: Sizlere değer veren bir cumhurbaşkanına, bir yönetime, bir devlete sahipsiziniz

TIKLAYIN | Tunç Soyer'den 9 Eylül akşamı yaptığı konuşmayla ilgili eleştirilere yanıt: Barış sözcüğünden bile bir ayrıştırma üretmeye çalışıyorlar