Erdoğan: "Hayır" diyeni anlayışla karşılarım ama 'hayır'la 'evet'i aynı kefeye koyamam

Erdoğan: "Hayır" diyeni anlayışla karşılarım ama 'hayır'la 'evet'i aynı kefeye koyamam

Referandum kampanyasının son gününde İstanbul'daki farklı noktalarda mitingler düzenleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan  "Hayır' diyeni anlayışla karşılarım ama 'hayır'la 'evet'i aynı kefeye koyamam. Eğer bunlara hepsini aynı yerde tartacak olursak niye bu kadar mücadele veriyoruz ki" ifadesini kullandı. Avrupa'yı sert şekilde eleştiren Cumhurbaşkanı "Bunların dostluğuna falan güvenmeyin. Bakıyoruz AB üyesi ülkeler Vatikan'a gittiler. Vatikan'da ne işiniz var? Vatikan AB üyesi mi? Değil? Bunların içinde Protestan, Ortodoks, ateist var. Bunların hepsi Katolik olan Vatikan'a gidiyorlar. Çünkü bunlar tek millet. Kimse bize gelip de 'şöyleydi, böyleydi' demesinler. Külahımıza anlatsınlar. 54 yıldır bu ülkeyi oyaladılar. İşte 16 Nisan bunun dönüm noktası olacaktır" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan," Yarın sana öyle bir ders verecek ki, "7 kere bu millet sana olumsuz git dedi, gitmedin ama yarından sonra kontrollü koltuğu altından çekip alacaklar" diye konuştu. 

Tuzla'daki konuşmasından sonra Sarıyer'e geçen Erdoğan 15 Temmuz gecesiyle ilgili " O hainler F-16’larla uçtular. Zannettiler ki Cumhurbaşkanı Tarabya’dadır. Bilmiyorlardı ki o mağaranın önünü örümcek ağları örer göremezsin ve göremediler." ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın Sarıyer'deki konuşması özetle şöyle:

"Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum. Ya Rab, beni bu millete hizmetkâr ettiğin için sana hamdolsun. Açıklamaları yaparken yanımıza gençler geldi. “Buradan VIP’den Kılıçdaroğlu geçti.” O tabloyu tam bilmiyordum. Elimize görüntüler geçti. Saat 11 civarında VIP’ye geliyor, orada tanklar var. Ve ışıldaklı bir araçla oraya geliyor. Kılıçdaroğlu’nu almaya. Almaya geldiği zaman pazarlık yapılıyor. Bakırköy Belediye Başkanı’na kaçıyor. Hani tankların önüne sen çıkardın. Ne oldu, niye çıkamadın. Bu iş kürek işi değil, yürek işi yürek."