Erdoğan, “Hususi araçlarda da sigara içilemeyecek” dedi;  Sabah yazarı: Trafikte sigara mı yoksa cep telefonu mu daha zararlı?

Erdoğan, “Hususi araçlarda da sigara içilemeyecek” dedi;  Sabah yazarı: Trafikte sigara mı yoksa cep telefonu mu daha zararlı?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere ABD'ye ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, hususi araçlarda sigara içilmemesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağını açıkladı. Sabah yazarı Melih Altınok, Erdoğan’ın sigara konusundaki mücadelesini taktir ettiğini belirterek, seyir halindeki araçların şoförlerinin cep telefonu kullanmalarının da trafik güvenliğini tehlikeye  soktuğunu hatırlattı.

Altınok yazısında, “Kuşkusuz, Cumhurbaşkanı'nın İçişleri ve Sağlık bakanlıklarının üzerinde çalıştıklarını söylediği düzenlemenin, sürücülerin ve yolcuların sağlığını korumak dışında gerekçeleri olmalı. Çünkü sigara bakkalda satılan ve devletin de vergi aldığı yasal bir tüketim malzemesi.Dolayısıyla özel araçlarında sigara içmeyi yasaklamanın hukuki mantığı, sürücülerin dikkatlerinin dağılması gibi trafiğin düzeniyle ilgili olmalı. Bence trafiğin güvenliği açısından, bu yeni ve garip alışkanlığımız sürücülerin sigara içmesinden katbekat tehlikeli. Üstelik zararı yalnızca kendimize değil, hepimize” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın