Erdoğan'ın deprem bölgesinde yaptığı ziyaret öncesinde kaymakamdan personele katılım emri!

Erdoğan'ın deprem bölgesinde yaptığı ziyaret öncesinde kaymakamdan personele katılım emri!

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde düzenlediği miting öncesinde kaymakamın, kamu görevlilerine bu ziyarete katılmaları için emir verdiği ortaya çıktı.

Dün Kırıkhan Stadyumu yanındaki çadır kenti ziyaret eden Erdoğan ve Bahçeli için kaymakamlık tarafından kamu personeline, "katılım emri" gitti.

Kamu görevlisine gönderilen mesajda “Kaymakam bey saat 12:30’da Kırıkhan Stadyumu’nda olunmasını emrediyor” ifadeleri yer aldı. 
T24'ün edindiği bilgiye göre, SMS olarak gönderilen mesaj, Kırıkhan Kaymakamı’nın bilgisi dahilinde Kaymakamlık çalışanı bir kişinin oğlu tarafından gönderildi.
Kaymakamlık çalışanı, SMS gönderimi için oğlundan destek alarak, İŞKUR listelerindeki telefon numaralarına, “Kaymakam bey saat 12:30’da Kırıkhan stadyumunda olunmasını emrediyor" mesajını gönderdi. 

Mesajı gönderen kişi, ”Babam kaymakamlık çalışanı. Kaymakam kendisinden istemiş ama çok yoğun olduğu için babam benden yardım istedi” dedi.

Yereldeki siyasetçiler de mitingi öncesi fısıltı gazetesinin işlediğini belirterek “İnsanlar depremzede. Yarın ne olacağından kaygılılar. Mitinge gelenlere Cumhurbaşkanı’nın 2 bin lira nakdi yardım vereceği söylentisi yayıldı” bilgisini verdi.

Erdoğan, buradaki konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:
 
“Acil gıda ihtiyaçlarını karşılamak için binlerce tır malzemeyi bölgeye gönderdik. Tahliye olan insanlarımızı organize etmek için bakanlarımızla, milletvekillerimizle gece gündüz depremzede vatandaşlarımızla bütünleşerek bunun altından kalktık, kalkıyoruz. Tek yürek, tek bilek olarak deprem bölgesine doğru sel olup aktık. Enkaz kaldırma faaliyetlerini hızlandırdık. Bakanları anında, ilk gün buralara gönderdik. Her türlü gayreti göstermemize rağmen yine sıkıntılar yaşadıysanız bize düşen sizlerden helallik istemektir.”