Erdoğan: Cami merkezli bir hayatı teşvik etmeliyiz

Erdoğan: Cami merkezli bir hayatı teşvik etmeliyiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Yıldızı Camii açılışında konuştu. "Çocuklarımızın neşesiyle, gençlerimizin heyecanıyla, kadınlarımızın nezaket ve becerisiyle dolmayan bir cami mahsun ve öksüz kalmış demektir" diyen Erdoğan, "Cami merkezli bir hayatı teşvik etmeliyiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Başta Ankara Büyükşehir Başkanlığına, Melih Gökçek ve Mustafa Tuna'ya buradan özellikle teşekkür ediyorum. Toplu Konut İrademize teşekkür ediyorum. Onların gayretleri olmasaydı Ankara böyle güzel bir mabete kavuşamayacaktı. Camiler sadece betondan ibaret binalar değildir. Camiler tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakıp hakkın karşısında eşitlendiğimiz, günde beş defa kulluk görevimizi icra ettiğimiz mekanlardır. Birer ibadethane olmasının ötesinde mimarisi, süslemesiyle, ismiyle medeniyetimizin farklı özelliklerini yansıtan mimari özelliklerdir.

Ankara'yı Hacı Bayram veli Camii ve türbesi olmadan anlatmak mümkün değildir. Kocatepe Camii de aynı şekilde yakın dönemde Ankara'yı anlatan eserlerden bir tanesidir.

60 bini aşkın cemaati kubbenin altında ve avlusunda toparlayabiliyor.

Camilerin süsü cemaatidir. Özellikle de gençlerdir. Çocuklarımızın neşesiyle, gençlerimizin heyecanıyla, kadınlarımızın nezaket ve becerisiyle dolmayan bir cami mahsun ve öksüz kalmış demektir. Çocukların gelmediği, gençlerin uğramadığı, hanımların gelmediği camiiler boynu bükük kalmaya mahkumdur. Cami merkezli bir hayatı teşvik etmeliyiz.