Erdoğan, Yeni Cami'nin açılışında konuştu: İmam hatipteyken burada vaaz verdik, hatırası var

Erdoğan, Yeni Cami'nin açılışında konuştu: İmam hatipteyken burada vaaz verdik, hatırası var

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da restorasyonu tamamlanan Yeni Cami'nin açılışında, "İmam hatipteyken burada vaaz verdik, hatırası var. Nerelerden nerelere geldik" dedi.

Kısıklı'daki konutundan çıkarak açılış töreninin düzenleneceği Eminönü'ndeki Yeni Camii'ye geçen Erdoğan, burada cuma namazını kıldı. Erdoğan, daha sonra caminin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bugün bir cuma bayramında olduklarını, böyle bir bayram gününde uzun bir süredir tadilat, tamirat ve restorasyonu devam eden Yeni Cami'yi yenilemiş olduklarını" söyledi.

Erdoğan, "camide namazını kılarken zeminde kubbeyi seyrettiğinde yepyeni bir Yeni Cami'nin meydana geldiğini Allah'a hamdederek gördüğünü" söyledi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çünkü Yeni Cami, öyle bir kenara konulacak cami değil. Burada benim de hatıram var. İmam hatip okulu dördüncü sınıfta okurken bir Kadir Gecesi burada Feyzullah Hoca'mızla vaaz verdik. Bir vaaz o verdi, arkasından ben devam ettim, bir vaaz da ben verdim. Nerelerden nerelere geldik. Ve Yeni Cami'nin bizde böyle bir hatırası da var. Rabb'im yar yardımcımız olsun. Rabb'im birliğimizi, beraberliğimizi daim kılsın ve bu birlik beraberlik bizim en büyük bayramımız olacak inşallah. Sizleri birliğimizde, beraberliğimizde daim olarak bu yola devamınızı özellikle istiyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyorum. Tüm şehitlerimiz için gelin birer Fatiha okuyalım diyorum."