Erdoğan: Türkiye, Avrupa'nın ayrılmaz parçasıdır

Erdoğan: Türkiye, Avrupa'nın ayrılmaz parçasıdır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği ile ilgili ilişkileri için "Türkiye, Avrupa'nın ayrılmaz parçasıdır" dedi. Erdoğan, Türkiye ile AB arasında yeni fasıllar açılmamamsı konusuna ilişkin olarak da  "Kabul etmemiz mümkün değil" diye konuştu.

Erdoğan, tartışmaya sebep olan 'milli seferberlik' açıklamasıyla ilgili "Bu birinci derecede milli dayanışma açısından bir çağrıdır. Önce bunu başaracağız ve milli dayanışma açısından atacağımız bu adımla birlikte Türkiye olarak terörle mücadelede gücümüzü birleştirmemiz lazım" dedi.

Erdoğan, Halep'ten tahliyelere ilişkin olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve yakında görevini devredecek olan ABD Başkanı Barack Obama ile görüştüğünü ifade etti. Erdoğan, Obama ile görüşmesine ilişkin olarak "Bölgede sadece Suriye yok. Irak'ta da özellikle Telafer ve Sincar'da istenmeyen bir durum olması halinde buradaki sorumluluğumuzun ne denli önemli olduğunu ifade ettim. Kendileri biz nasıl yardımcı olabiliriz dediler" dedi.

Erdoğan, İdlib'e bin 150 sivilin getirildiğini açıkladı.