Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'ndan Kraliçe II. Elizabeth'e taziye mesajı

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'ndan Kraliçe II. Elizabeth'e taziye mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Britanya Kraliçesi II. Elizabeth’in hayatını kaybetmesi üzerine sosyal medya hesabında bugün bir taziye mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu mesajında, "Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Kraliyet Ailesi ile Birleşik Krallık halkına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kraliçe II. Elizabeth’in vefatını bugün üzüntüyle öğrendim. Kraliyet Ailesi ile dost ve müttefik Birleşik Krallık halkı ve hükûmetine en içten taziyelerimi sunuyorum" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in hayatını kaybetmesi üzerine sosyal medya hesabında bugün bir taziye mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu’nun, Türkçe ve İngilizce olarak yayınladığı mesaj şöyle:

“Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Yaşamının son gününe kadar çalışan, nice tarih olayına ve dünyadaki değişimlere tanık olan değerli devlet insanını saygıyla anıyor, Kraliyet Ailesi ile Birleşik Krallık halkına başsağlığı diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şöyle yazdı:

"Kraliçe II. Elizabeth’in vefatını bugün üzüntüyle öğrendim. Kraliyet Ailesi ile dost ve müttefik Birleşik Krallık halkı ve hükûmetine en içten taziyelerimi sunuyorum."  

TIKLAYIN | Buckingham Sarayı: Kraliçe II. Elizabeth hayatını kaybetti

TIKLAYIN | 70 yıllık hükümdarlık: 96 yaşında hayatını kaybeden Britanya Kraliçesi II. Elizabeth kimdir?