Erdoğan ve Putin'den ortak basın toplantısı

Erdoğan ve Putin'den ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Putin, "Uluslararası ilişkilerde ve küresel sorunlarla ilgili Türkiye ile yoğun bir iş birliğimiz söz konusu. Çok sayıda karara bağlamamız gereken konular mevcut" derken Erdoğan, "Birçok alanlarda gerek siyasi, askeri, siyasi, ekonomik, kültürel görüşmelerimiz olacak" diye konuştu. 

Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacminin 35 milyar dolara ulaştığını belirten Putin, "Uluslararası ilişkilerde ve küresel sorunlarla ilgili Türkiye ile yoğun bir iş birliğimiz söz konusudur" ifadelerini kullandı.

"Bir de çok önemli adım da şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı birlikte davranmak. Özellikle Suriye’de atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor. Bugün üst düzey stratejik toplantımız da büyük önem arz ediyor. 8. Üst Düzel Stratejik Toplantımızı tamamlamış olacağız" diyen Erdoğan da Rusya ile özellikle Suriye'de attıkları ve atacakları adımların büyük önem arz ettiğini belirterek, "(Rusya ile) Bir diğer çok önemli adım da şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı birlikte dayanışma halinde attığımız adımlardır" dedi.

Erdoğan da açıklamasında şunları kaydetti:

"Gerek ikili ilişkiler, gerek bölgesel sorunlarla ilgili aramızda bir görüşme trafiği olacak. 13 tane anlaşma aramızda imzalanacak. Geleceği yönelik bir adımı atmış oluyoruz. Ticaret hacmimizde yüzde 15'lik artış söz konusu. Hedef ticarette 100 milyar dolara yürümek. Bir diğer önemli adım da, şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı attığımız adımlardır. Suriye'de attığımız adımlar, atacağımız adımlar önem arzediyor. Bugünkü üst düzey stratejik konsey toplantısı büyük önem arz ediyor."

İki liderin yapacağı görüşmenin ardından 8. Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı yapılacak.