Erdoğan'dan ABD'ye: Yazık yazık, NATO'daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz!

Erdoğan'dan ABD'ye: Yazık yazık, NATO'daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ordu'da sel felakatinin yaşandığı bölgeyi ziyaret etti. Burada halka seslenen Erdoğan, ABD ile aralarındaki Papaz Andrew Brunson krizine ilişkin konuştu. Erdoğan, "Yazık yazık, NATO'daki stratejik ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz" dedi.

Öte yandan ziyaretinde Ordu'daki yıkılan köprüyü inceleyen Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yıkılan köprüleri yeniden yapacağız. Henüz burada işimiz bitmedi" diye konuştu. Erdoğan, "Bu bölgelerin kaderinde bu var" ifadesini kullandı. 

Hasar tespit çalışmalarında bulunduğu söyleyen Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti devleti bunları ödeyecek zenginliktedir" açıklamasında bulundu.

Dolar/TL'nin yükselişine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Onların doları varsa bizim Allahımız" sözlerini tekrarlayarak, bir kez daha vatandaşlardan yastık altındaki altınlarını bozdurmalarını istedi.

Erdoğan, Ordu'nun Ünye ilçesinde sel nedeniyle yıkılan Cevizdere Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Erdoğan açıklamasında şunları söyledi: 

"Malum yaşadığmız bu felaketten sonra öncelikle ilgili tüm bakan arkadaşlarımız vekilerimiz valimiz belediye başkanlarımız süreci, birlikte yapılan çalışmalarla şu anda temizleme çalışmaları belli bir noktaya gelmiş vaziyette. Henüz işimiz bitmedi. Karadeniz Sahil Yolu'na eş buradaki köprü büyük oranda yıkımı tamamlandı. Bu köprü malum 60'ta yapılmış olan bir köprü ve bu köprü 60'ta modern usullerle yapılmış değil pabuçlama sistemiyle yapılmış.