Erdoğan'dan Brunson açıklaması: Terör örgütleriyle karanlık ilişkileri var

Erdoğan'dan Brunson açıklaması: Terör örgütleriyle karanlık ilişkileri var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-Washington hattında yaptırım uygulayacak boyutta bir kriz yaratan ABD'li rahip Andrew Brunson'ın "terör örgütleriyle karanlık ilişkileri olduğunu" söyledi. Erdoğan, Türkiye'de ev hapsinde tutulan ve 12 Ekim'de duruşması olan Brunson üzerinden ABD'ye yüklenerek "Washington yönetiminin yanlış bakış açısını düzelteceğine inanıyorum" dedi. Erdoğan, konuşmasında Avrupa Birliği'ne de olumlu mesajlar verirken Kandil ve Sincar'a da operasyon yapılacağını işaret etti.

Erdoğan'ın, konuşmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştüğü öğrenildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Meclis'in 27. Dönem 2. Yasama Yılı dolayısıyla bir konuşma yaptı. 

Erdoğan'ın TBMM'de yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle:

- Türkiye, 16 Nisan'da tarihi bir halkoylamasına, 24 Haziran'da da tarihi bir seçime şahit oldu. 16 Nisan, yönetim sistemimizi değiştirdiğimiz büyük reformun adıdır. Bu çapta dönüşümü pek çok ülke ve halk ancak çok büyük çalkantılar yaşayarak tamamlayabilmiştir. Bizse Türkiye olarak demokrasinin kuralları içinde bu önemli değişimi gerçekleştirmeyi başardık. 

TIKLAYIN - Meclis'te 27. dönem | TBMM Başkanı Yıldırım: Kimse buranın sesini kısamaz

"Reform kaçınılmazdı"

- Önce tek partili, ardından çok partili rejimleri denedik. Ne yaparsak yapalım, darbelere, krizlere engel olamadık. Bu arayışlar son dönemde de sürmüştür. 2007 yılında yaşanan Cumhurbaşkanlığı seçimi krizi, yeni bir reformu kaçınılmaz hale getirdi. 

"Engelleri aşıp geldik"

- Bu kritik dönemde ülkemizi raydan çıkarmak, içeride ve dışarıda başarısızlığa uğratmak isteyenlere fırsat vermedik. Türkiye'nin tökezlemesine sebep olan tuzaklar bu defa işe yaramadı. Tüm engelleri aşarak bugünlere geldik. Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak için yapılan her hamle, daha büyük atılımlarla çareyi milletimizde demokrasimizde aradık. Fitneye fırsat vermedik. Terör örgütlerini kullanarak diz çöktürmeye çalıştılar, eyvallah etmedik. PKK, DEAŞ, FETÖ... Hepsinin başını ezdik.