Erdoğan'dan Suudi Arabistan'a: 18 kişiyi konuşturamıyorsanız, verin biz yargılayalım

Erdoğan'dan Suudi Arabistan'a: 18 kişiyi konuşturamıyorsanız, verin biz yargılayalım

AKP İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'dan Cemal Kaşıkçı cinayetinde tutuklanan 18 kişinin konuşturulmasını istedi. Erdoğan, "Siz konuşturmasını bilirsiniz. Konuşturamıyorsanız bunları bize teslim edin, biz yargılayalım" dedi.

Suudi Arabistan Başsavcısının pazar günü Türkiye'ye geleceğini aktaran Erdoğan, "İstanbul'da başsavcımızla bir araya gelecekler, görüşmeler yapacaklar" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye'ye sosyal gerilimler, siyasi kaos, darbe girişimleri, terör örgütleriyle diz çöktüremeyenlerin ekonomi kozunu da boşa çıkardık.

"Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri üzerinden 4 ay geçti. Bu sürede yaşananları gözden geçirdiğimizde başka ülkelerin 14 yılda yaşadıklarından fazlasına tekamül ettiğini görüyoruz. Milletimizin ortaya koyduğu irade kimsenin inkar edemeyeceği kadar açık ve net olduğu için sonuçkları kabullenmek zorunda kaldı. Biz kabinemizi kurduk. Hem içeride hem dışarıda siyasi ve ekonomik olarak çok önemli atılımların içine girdik. 

"Ekonomide 2013 yılında Gezi olayları ile fitili ateşlenen, 15 Temmuz'da alevlenen sıkıntıların farkındaydık. Bunlar için çok önemli kararlar almış uygulamaya başlamıştık. Tam bu sırada kur saldırısı başladı. Ülkemiz içindeki kimi kesimler de bu ateşe odun taşıdılar. Bu saldırı dalgasını kontrol altına almayı başardık. Her şerde bir hayır vardır. Cari açığımızı düşürmeye ve tasarrufa yönelik adımlar atmış olduk. 

 Yapısal reformları hızlandırdık. Türkiye'ye diz çöktüremeyenlerin ekonomi kozunu da boşa çıkardık. 

"Bizim ktabımızda 'ben' yoktur, 'ben' vardır.

"Bizim tek andımız İstiklâl Marşı'dır. Fuzuli tartışmalarla mileltimizi yormak yerine asıl işimize bakacağız, ülkemizi ileriye taşımaya bakacağız.