Erdoğan'dan Trump'a mesaj: Müttefiksek ittifakla karar almalıyız yoksa başımızın çaresine bakarız

Erdoğan'dan Trump'a mesaj: Müttefiksek ittifakla karar almalıyız yoksa başımızın çaresine bakarız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Washington ziyareti öncesi YPG'ye ağır silah desteği verilmesine olanak sağlayan kararı imzalayan ABD Başkanı Donald Trump'a mesaj gönderdi. Erdoğan "Eğer stratejik müttefiksek ittifak içinde karar almamız lazım. İttifaka gölge düşecekse başımızın çaresine bakmamız lazım... Biz bu ittifakı Türkiye’nin aleyhine olacak yaklaşımlara boğduramayız” dedi.

Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'a yapılan hakaretler için de "Olay çok çirkin. Şüphesiz ki annelerin, eşlerin bu işe karıştırılması son derece çirkin. Olay yargı sürecine girdiği için kendimi yargı yerine koymak suretiyle değerlendirmem doğru olmaz. Zaten önce gözaltı, sonra tutuklama işlemleri oldu. Nereye kadar uzar bunu yargıda göreceğiz" yorumunda bulundu. Yazar Süleyman Yeşilyurt, hükümete yakınlığıyla bilinen TVNet'te yayınlanan "Derin Tarih" isimli programda Atatürk ve manevi kızı Afet İnan için kullandığı "hakaret" içerikli ifadeleri nedeniyle tutuklanmıştı. Afet İnan için "Çankaya'nın nikâhsız first lady'si" diyen Yeşilyurt'un tutuklanma gerekçesi "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek."

"Önceleri ABD Türkiye’den DEAŞ’la mücadelede yardım istedi fakat Türkiye önce direndi. Obama yönetimi o sırada PYD’ye yatırım yaptı" şeklideki görüşü eleştiren Erdoğan, "Bu tepeden tırnağa yalandır. Bunu kim söylüyorsa tamamıyla zırvadır, yalandır, uydurmadır, iftiradır. Obama yönetiminin iftirasıdır" dedi. "Suriye ve Irak meselesini ne yazık ki burada Trump’ın kucağına bu şekilde bırakmıştır" yorumunda bulunan Erdoğan, Trump'la görüşmesi hakkında kullandığı "Nokta mesabesinde olacak" sözleriyle ilgili de açıklık getirdi. Erdoğan, "Ona dayanarak söyledim. Bu iş çok uzadı. Artık daha fazla uzatmaya tahammülümüz yok" diye konuştu.