Ertuğrul Özkök'ten 'başörtüsü' yorumu: Erdoğan, seküler kesimi bir utançtan kurtardı

Ertuğrul Özkök'ten 'başörtüsü' yorumu: Erdoğan, seküler kesimi bir utançtan kurtardı

tv100'de ekrana gelen Cengiz ile Ahtapot programında Ertuğrul Özkök başörtüsü sorunuyla ilgili "Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin ilk kurucuları Türkiye’yi ve özellikle içinde bulunduğumuz seküler kesimi bir utançtan kurtardı" dedi.

"Seküler kesimi bir utançtan kurtardı"

Başörtüsü sorunuyla ilgili mücadelede geçmişte yapılanlardan bahseden Özkök "Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin ilk kurucuları, o ekip o mücadelede başörtüsü bayrağı önde götürdüler. Bülent Arınç, Ali Babacan, Abdullah Gül.. Bu insanlar Türkiye’yi ve özellikle içinde bulunduğumuz seküler kesimi bir utançtan kurtardı." dedi.

"Biz bu meseleyi çözdük, gönlümüzde çözdük"

CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışıyla yeniden gündeme gelen başörtüsü tartışmasıyla ilgili ise Özkök "Bu tartışmanın (başörtüsü) bugün başlaması çok büyük talihsizlik olmuştur. Yanı başımızda kız çocukları saçlarını, başlarını açtıkları için öldürülürken biz bunu tartışıyorsak bu ayıp. Biz bu meseleyi çözdük, gönlümüzde çözdük." ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN | AKP: Çarşamba günü hak ve özgürlükler mücadelemizin tarihine atılmış çok güçlü bir imza olacak, herkesi ekran başına bekliyoruz

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu beklenen açıklamasını yaptı: Başörtüsü yarasını sonsuza kadar kapatacak kanun teklifini TBMM'ye sunacağız, bakalım Saray'ın tutumu ne olacak...